Hogy mondjam el apukámnak hogy nagypapa lesz? Ötletek?

Mi ebben a kellemetlen?
Mi örömmel újságoltuk el szüleimnek, mikor a hathetes UH után fölugrottunk hozzájuk.

"Apa, mivel túl vagyunk az első vizsgálatokon, már biztosra mondhatjuk, hogy gyermeket várunk. A közeli rokonokkal szerettük volna először megosztani." Ennyi és pont, tényként közlitek. Ha nem olyan a kapcsolatotok, én nem fogalmaznék úgy, hogy "ez leszel" vagy "az leszel".
Aztán hogy mennyire folyik bele a "nagypapa" szerepbe, azt hadd döntse el ő maga.

Apa, hamarosan előléptetünk nagypapává.
Ennyi. Ez nem pasis dolog, nem kínos stb.

Én megértelek. Ez nem gyerekesség, csak nem olyan közvetlen a kapcsolata az apukájával, ezt miért kell gyerekességnek hívni?
Az a tanácsom, hogy minél egyszerűbben. és hogy magadról beszélj, az talán kevésbe zavarba ejtő. Ne azt mondd, hogy "nagypapa leszel", inkább, hogy "gyereket várok", "babát várok", valami ilyesmi.

En azt mondtam a szuleimnek, akiknek mar van 5 kislany unokajuk, hogy jon a hatodik unoka :)
Erre apukam: "Hatha o is lany lesz" :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!