Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Államiba vagy magánba jársz...

Államiba vagy magánba jársz terhesgondozásra? Miért ezt választottad?

Figyelt kérdés
Ha magánba jársz mennyibe kerül?

2023. szept. 21. 22:41
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
49%
#10-es vagyok, azt még hozzáteszem, hogy nálunk ingyen nézik minden trimeszterben a toxoplazmát is, és a synlab csinálja a közfinnanszírozott vérvételt, ugyanabban a helyiségben ugyan az veszi le a vért és a laborban ugyanaz értékeli, mint aki fizetősen tenné... Kismama sorszámmal a tb-s vérvétel gyorsabb is, mivel a fizetősön a számla kiállítást is meg kell várni...
2023. szept. 22. 06:35
 12/30 anonim ***** válasza:
75%
Magánba járok, mert az előző gyerekeket nála szültem. 30.000.- havonta, vizsgálat és uh. A kötelező genetikaikra államiba mentem, ahol szülni is fogok, mert oda tartozunk.
2023. szept. 22. 07:36
 13/30 anonim ***** válasza:
85%
Maganba jartam, 25.000 Ft volt egy alkalom.
2023. szept. 22. 07:44
 14/30 anonim ***** válasza:
85%
Ja, azert valasztottam a magant, mert nem uldogelhettem munkaidoben orakat allami rendelesen. Meg mondjuk nem is akartam. Igy meg este 8-ra is tudtam menni. 13-as voltam
2023. szept. 22. 07:45
 15/30 anonim ***** válasza:
100%
Nagyjából fele-fele volt. Először magán dokihoz jártam. Aztán covidos lettem, és akkora egy büdös bunkó volt velem, hogy csak na. Berágtam, nem mentem oda többet. Egyik ismerősöm szülésznő a kórházban, ő mondta akkor hogy nyugodtan menjek államiba, nagyon jók. És tényleg. A végéig oda jártam. Nekem nem volt semmi problémám.
2023. szept. 22. 08:20
 16/30 anonim ***** válasza:
88%

Mindent magánban csinálok. A laborokat is. Nem mondom, hogy jólesik kiadni rá a pénzt, de sokkal emberségesebben bánnak velem, van időm olyan nyavalyákra, mint "rosszullét" anélkül, hogy le lennék cseszve. Plusz van normális időpontom, nem ömlesztve megyek oda mindenkivel. Ja, és mehetek nem hajnalban... Az első vérvételért 30 körül fizettem, a második csak 6900 volt a terheléssel együtt. Nekem megérte: így is mindig stresszes nekem egy vérvétel, nem kell, hogy még a szakszemélyzettől is gyomorgörcsöm legyen. (Nagyon népszerű ez a kis vérvételi hely, mert itt államiba kb. soha nincs időpont, nem túl kedvesek, segítőkészek.)

Nőgyógyászhoz meg a saját orvosomhoz járok, 28e forint egy alkalom, azokban a hónapban szeret látni, amikor nincs genetikai uh, tart távtanácsadást, a laborokat egyből elküldhetem neki, nem kell alkalomig várni, plusz az igazolásaimat is kiadta online. Nagyon szeretem ezt az orvost kb. 10 évnyi orvosról orvosra vándorlás után találtam végre valakit, akivel elégedett vagyok: bízom benne, nem akar paráztatni, nem cseszeget feleslegesen, de tudom, ha gáz lenne, nagyon komolyan venné. Nekem ez megéri ezt a pénzt.

Genetikai ultrahangokra a Czeizelbe járok, 45e egy alkalom. Ezt meg azért választottam, mert egyrészt kiváló szakemberek dolgoznak ott és magas a sztenderd, másrészt kiváló gépük van (azért ez sem egy elhanyagolható tényező egy genetikai ultrahangnál).

Szülni is magánban szeretnék. Lehet kényes hercegnőnek mondani, de azért én nem traumával szeretném megélni sem a szülést, sem a 2-3 napos ott tartózkodást, ha már megvan rá a lehetőségünk. Meg lehet családi szobát kérni, akkor a férjem is ott lehet, ami mind a kettőnk számára nagyon fontos. Ha meg esetleg nem lenne valamiért így hely akkor (bár kötve hiszem), akkor legalább egyágyas szobában lehetek, nem kell random ismeretlennel együtt töltenem az időt.

2023. szept. 22. 08:24
 17/30 anonim ***** válasza:
80%

16 éve járok ugyanahhoz a nődokihoz magánba, elég sok helyen megfordult már, úgyhogy kb oda megyek ahova ő is. Ennek eredményeként annyira elszoktam az államitól, hogy azt se tudnám hova kellene mennem, meg hogy kezdjek neki egyáltalán. Még azzal is hülye kérdéseim voltak, hogy melyik kórházban kellene szülnöm, mert az államiban lesz viszont. Bár megfordult a fejemben, hogy azt is magánban kellene, de inkább azért hogy gondolkodjanak helyettem, vagy ne szóljanak be ha valamit nem tudok (első terhesség). De a lakásfelújítás elvitte a költségvetést, és azért gyerek még nem maradt bent egyik helyen se.

A terhesgondozás azért magánban se olyan vészes árú, főleg hogy nem kell olyan sűrűn járni. A végén lehet neccesebb lesz, azt még meglátom.

2023. szept. 22. 08:35
 18/30 Bogica0616 ***** válasza:
69%

Sz-Sz-B megyében egy kardiológiai időpontra 19 hónapot kellett volna várnom...

Magán nőgyógyászhoz járok nagyjából havonta 1-2 alkalommal, most a végén hetente kell mennem 25000 forint minden alkalom. A vérvétel állami. Terhes gondozást a védőnő csinálja 3-4 hetente. Vizelet vérnyomás súly és egyéb méréseket végez.

2023. szept. 22. 09:04
 19/30 anonim ***** válasza:
68%

Nem értem mi értelme van a kérdésnek ha azt aki állami ellátásba jár és elégedett vele lepontozzák...

(Főleg hogy akik magánba járnak saját bevallásuk szerint se tettek be a lábukat állami rendelőbe azaz összehasonlítási alapjuk sincs, csak mások elmeséléséből építettek fel magukban valami negatív képet)

Értem hogy rosszul esik látni hogy valaki ingyen megkapta amiért te közel fél milliót kifizettél, de attól még aki döntés előtt áll hova menjen annak az is hasznos ha leírják nem feltétlenül a pokol bugyra az állami ellátás.

2023. szept. 22. 09:12
 20/30 anonim ***** válasza:
80%

Államiba járok, egyrészt tudom mennyire könnyen lerendezik a kismamákat magámban is (benne dolgoztam, mint asszisztens) és itt a fővárosban 30-40 k egy rendelés, azt sokallom 10 perc-ért.

Plusz van időm kivárni a rendeléseket, ha akut a dolog meg ügyeletben rá néznek szó nélkül!

2023. szept. 22. 09:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!