Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 3 pozitív tesztem van. Kedden...

3 pozitív tesztem van. Kedden megyek orvoshoz. Hallottam olyan rémhíreket, hogy ha kézzel vizsgál a doki és rossz helyre nyúl, elmehet a baba? Sajna ott a rendelőben nincs ultrahang.

Figyelt kérdés
2008. nov. 16. 18:56
 1/8 anonim ***** válasza:
70%

Erre nem tudok választ adni, csak annyit, hogy én magánrendelésre járok és ott csinálják az UH-t is, de engem, csak a 12. heti UH alkalmakor fog csak megvizsgálni először.

Egy majdnem 9 hetes kismami

2008. nov. 16. 19:05
 2/8 anonim ***** válasza:
60%

én nem mentem csak a 7. héten. de hála Istennek fogadott dokim is azt mondta, hogy ilyen hamar nem vizsgál meg kézzel, mert bármi baj történhet és ő nem akarja azt.

Összesen a 9 hónap alatt 2x vizsgált kézzel, jobb UH-val látható a méhszáj (a későbbiekben nézik majd).

olyan helyre menj ahol van UH!!!

2008. nov. 16. 19:08
 3/8 anonim ***** válasza:
25%

ez baromsag!!!!

kicsi terhesegnel nem vizsgal meg kezzel a doki!! ez nagyon nagy hulyeseg!!

2008. nov. 16. 19:10
 4/8 anonim ***** válasza:
50%

5. héten engem is megvizsgált a doki kézzel. Szükség is van erre, hogy lássa zárt-e a méhszáj, és hogy nincs-e valami fertőzésed, ami árthat a babának. Viszont a doki nem nyúl fel a méhedbe, nem tud kárt tenni a kicsiben. Ha valakinek emiatt elment a baba, akkor amúgy is elment volna.

Amúgy 2 hetes késénél van értelme dokihoz menni, akkor már van szívhang is.

2008. nov. 16. 19:34
 5/8 anonim ***** válasza:
44%
Nem írtad, hány hetes terhes vagy kb. Ugyanis, ha nincs uh, a hatodik, vagy inkább a hetedik héten nagyobbodik meg és puhul fel annyira a méh, hogy azt kézzel is érezze. Normális orvos azonban 12. hétig ( ha csak nincs valami egyéb indikációja ) nem vizsgál manuálisan, csak UH-n! Valóban növeli a vetélés esélyét, egészséges terhesség esetén is! Úgyhogy szerintem ezt jól gondold meg. Én máshová mennék a a helyedben, és azt is csak a hatodik betöltött hét után. Addig csak petezsák látszik, az nem, hogy élő-e az embrió. ( utána kezd pulzálni a szívcső ) ( ez a második terhességem, és most is csak a 12. hét után lesz manuális vizsgálatom )
2008. nov. 16. 19:59
 6/8 anonim ***** válasza:
72%
Én 5 hetes voltam,amikor elmentem dokihoz,kézzel megvizsgált, rákszűrést,meg hüvelyi ultrahangot is csinált.Most 2 éves a babám!
2008. nov. 16. 20:18
 7/8 anonim ***** válasza:
72%
Engem az első babánál kézzel vizsgált a doki és minden rendben volt. :) Amúgy az első 2 ultrahang hüvelyi, tehát azzal az eszközzel is nyúlhatnának rossz helyre... Ne aggódj, ráadásul a nagyon fiatal terhességet az ultrahang nem is mutatja ki, de a doki keze simán kitapintja!
2008. nov. 16. 20:21
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia! Először a 5. hét körül voltam dokinál, kézzel vizsgálta a méhszájat, a 6. héten csinált először hüvelyi UH-t (amit kb. a 14-16. hétig csinálnak).

Annyi igazságaalapja lehet a történetnek, hogy ha rossz helyen van a bébi, akkor elmehet. De akkor egyébként is meg van az esélye.

7 hós anyuka

2008. nov. 17. 08:29

Kapcsolódó kérdések:

Van ultrahang vizsgálat az Vahot utca 1-ben?

Állítólag nagyon jó, oda kaptam beutalót, de interneten semmit nem találtam róla. Lehet, h rossz címet kaptam?

Kb mennyi ideig tart egy 4d ultrahang vizsgálat? Ti magatokkal vinnétek egy 3 éves kiscsajt vagy inkább vigyem oviba?

Mikor voltunk sima uh-on azt kibírta de az nem tartott sokáig bejött szépen ügyesen viselkedett, de nem tudom hogy ez mennyi ideig tart és hogy ki-e bírná hiszti nélkül? Szerintetek?

Rossz 12. heti genetikai ultrahang, kombinált teszt? Itt az én történetem, egy kis biztatás!

Szeretném veletek megosztani a történetemet, mert rossz eredmények mellett is lehet az embernek egészséges babája! 36 éves múltam januárban és más félévnyi próbálkozás, 2 vetélés után idén sikerült teherbe esnem (2. gyerkőc, az első 10 éves). Az elején minden jól...

Kismamák a 36-dik terhességi héten járok, lesz még nagy ultrahang vizsgálat?

32 hetesen volt utoljára, és nagyon kíváncsi vagyok mekkora a súlya már a babáknak?

Ezek nagyon rossz eredmények?

RBC-VVT 3,70 HEMATOCRIT 0,35 Ez vérvétel eredmény. Ez meg vizelet Fehérvérsejt 13. 29 hetes vagyok

Van rossz tapasztalat az Istenhegyi úti géndiagnosztikai központ ultrahang szolgáltatásáról terhesség alatt?

Mintha ezen az oldalon hallottam volna,hogy valakinek nem vettek észre valamit. Máshol is van ilyen?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!