Pick téliszalámit szabad enni?
Figyelt kérdés
Több helyen olvastam hogy, nem szabad penészes sajtot enni, és pick téliszalámit szabad az is penészes? Mert azt már többször is ettem. 11 hetes kismama2007. dec. 11. 13:23
1/3 anonim válasza:
Azért szalámi szélén lévő nemespenész-mennyiség nem azonos a sajtban lévő mennyiséggel.Mindenesetre ne egyél belőle egyszerre túl sokat,mert nem biztos hogy pont neked árt, de az elővigyázatosság mindenkinél javasolt.A lágysajtok olyan baktériumokat (liszteriózis) tartalmaznak, amik egy egészséges felnőttre hatástalanok, de a magzatra veszélyesek, a 4. hónaptól vetéléssel járhat.
Volt aki itt korábban nagy mellénnyel volt, hogy azt edd amit megkívánsz, de szerintem a baba érdekében vegyél figyelembe orvosok által megfogalmazott kivételeket.
2/3 anonim válasza:
Mértékkel igen, ha kívánod, de én a zsír és a sok só miatt nem ettem. Vigyázz magatokra!
3/3 anonim válasza:
Én spec azt sem tudtam, hogy a széle penészes...
Kis mennyiségben biztos nem árt, de akkor inkább egyél más szalámit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!