Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hova szúrtátok a Clexane-t?

Hova szúrtátok a Clexane-t?

Figyelt kérdés

8 hete adom magamnak és a hasam már teljesen lila mindkét oldalon.

Az uh-on azt mondta az orvos,hogy oldalra adjam,mert a foltok árnyèkolják az UH képet.

Úgy érzem van már olyan hely a hasamon,amit mintha nem tudnék átbökni. Többször tapasztaltam ilyet mostanában. Arra gondoltam lehet azért,mert már annyiszor megszúrtam azon a helyen és a bőröm már nem engedi?

Teljesen oldalt csípőbe is lehet?

2020. jún. 6. 22:10
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
88%

Csakhogy az a "bubi" céllal van benne. Az a szerepe, hogy maradéktalanul ki lehessen nyomni belőle az egészet.

Biztos, hogy clexane-ról beszélsz?

Azt sose kell légteleníteni.

Kérdező, nézz videót róla. 90 fok helyett egyébként szerencsésebb 45 fokban beadni. Bőrt összecsípve a beszúrás pillanatában, utána elengedve.

2020. jún. 7. 11:44
 22/27 anonim ***** válasza:
24%

2 terhességemet Clexane-nal vittem végig. Igen, arról beszélek.

De mint írtam, nekem nem kellett maradéktalanul kinyomni. (0,4-est írtak fel és 0,2-0,3 között kellett szúrni, így volt jó az eredmény).

De felesleges győzködnünk egymást. Nekem így mutatták, így csináltam. Nincs kizárva, hogy rosszul mutatták. A lényeg, hogy minden rendben volt. A kérdezőnél egyértelmű, hogy nincs rendben, tehát valamit rosszul csinál.

Amúgy én sem teljesen 90 fokban szúrtam, rá kell érezni, hogy jobb.

2020. jún. 7. 13:07
 23/27 A kérdező kommentje:

Az is fura nekem, hogy nem voltam még egyetlen vérvételen sem, pedig kedden töltöm a 12.hetet és a pozitív teszttől adom magamnak.

Holnap megyek immunológushoz először és végre rákèrdezhetek.

Lehet a vírus miatt nem mehettem eddig.

Telefonon beszéltem a doktornővel amikor kiderült a pozitív teszt és akkor azt kérte,hogy a 12.hèten jelentkezzem először.

Remélem a vér eredményeim rendben vannak. Most kicsit megijedtem.

A hasam is zavar. Nagyon csúnya. Már nem tudom hova bökjem, hogy nem a lila foltba adjam be.

2020. jún. 7. 13:44
 24/27 anonim ***** válasza:
91%

22, ebben az a ciki, hogy létezik 0,2-es és 0,3-as is. Pont hogy ne kelljen mókolni. Nem lehetett épp a topon az orvosod.

Én is kettő terhességet csináltam végig clexannal.

2020. jún. 7. 13:55
 25/27 anonim ***** válasza:
72%

#24 0,2 kevés volt, 0,3 nincs. Nézz utána. Ezek vannak. Szóval toppon volt, mind a két orvosom.

Clexane 2000 NE/0,2 ml (20 mg) oldatos injekció előretöltöttfecskendőben

Clexane 4000 NE/0,4 ml (40 mg) oldatos injekció előretöltöttfecskendőben

Clexane 6000 NE/0,6 ml (60 mg) oldatos injekció előretöltöttfecskendőben

Clexane 8000 NE/0,8 ml (80 mg) oldatos injekció előretöltöttfecskendőben

Clexane 10 000 NE/1,0 ml (100 mg) oldatos injekció előretöltöttfecskendőben

Clexane 30 000 NE/3,0 ml (300 mg) többadagos oldatosinjekció

Kérdező ez a haemofiliara tartozik, nem az immunológiára. Miért kell szúrni magad?

2020. jún. 7. 15:56
 26/27 A kérdező kommentje:
Nekem immunológus írta föl. Két vetèlès miatt írta fel illetve a laboromba egyik érték nem volt jó és (sajnos nem jut eszembe a betegség neve és nem tudom megnézni a papírt) annak a betegségnek felmerült a gyanúja.
2020. jún. 7. 16:56
 27/27 anonim ***** válasza:

Én is kb. a 10. héttől szúrom magam (jobban mondva a párom szúr) antifoszfolipid szindróma miatt. Amíg tudtuk, hasba adtuk, később megpróbáltuk farba, de az nagyon göbös lett mindig. Végtére felkarom hátsó, husis részébe adja (nekem a vállamon és a combomon nemigen lehet összefogni a bőrt, ezért izomba menne). Ugye az a lényeg, hogy zsírszövetbe menjen, ne izomba. Így is sokszor belilul, mert eret talál, de majd felszívódnak.

Szóval keressetek egy olyan helyet, ahol több kicsit a zsír a bőröd alatt (felkar eleje, hátulja, comb, oldalad, far). Ha rákeresel, hogy az ún. "subcutan" injekciókat hova érdemes beadni (a clexane is az), képeket is találsz róla, hogy hol érdemes próbálkoznod.

A korona miatt immunológus már engem se látott ősidők óta, de már nemsokára megszülök, úgyhogy már hiába akarna dózist állítani (én 0,6 ml-t bökök).

39+5 km

2020. jún. 25. 21:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!