Hova szúrtátok a Clexane-t?
8 hete adom magamnak és a hasam már teljesen lila mindkét oldalon.
Az uh-on azt mondta az orvos,hogy oldalra adjam,mert a foltok árnyèkolják az UH képet.
Úgy érzem van már olyan hely a hasamon,amit mintha nem tudnék átbökni. Többször tapasztaltam ilyet mostanában. Arra gondoltam lehet azért,mert már annyiszor megszúrtam azon a helyen és a bőröm már nem engedi?
Teljesen oldalt csípőbe is lehet?

Csakhogy az a "bubi" céllal van benne. Az a szerepe, hogy maradéktalanul ki lehessen nyomni belőle az egészet.
Biztos, hogy clexane-ról beszélsz?
Azt sose kell légteleníteni.
Kérdező, nézz videót róla. 90 fok helyett egyébként szerencsésebb 45 fokban beadni. Bőrt összecsípve a beszúrás pillanatában, utána elengedve.

2 terhességemet Clexane-nal vittem végig. Igen, arról beszélek.
De mint írtam, nekem nem kellett maradéktalanul kinyomni. (0,4-est írtak fel és 0,2-0,3 között kellett szúrni, így volt jó az eredmény).
De felesleges győzködnünk egymást. Nekem így mutatták, így csináltam. Nincs kizárva, hogy rosszul mutatták. A lényeg, hogy minden rendben volt. A kérdezőnél egyértelmű, hogy nincs rendben, tehát valamit rosszul csinál.
Amúgy én sem teljesen 90 fokban szúrtam, rá kell érezni, hogy jobb.
Az is fura nekem, hogy nem voltam még egyetlen vérvételen sem, pedig kedden töltöm a 12.hetet és a pozitív teszttől adom magamnak.
Holnap megyek immunológushoz először és végre rákèrdezhetek.
Lehet a vírus miatt nem mehettem eddig.
Telefonon beszéltem a doktornővel amikor kiderült a pozitív teszt és akkor azt kérte,hogy a 12.hèten jelentkezzem először.
Remélem a vér eredményeim rendben vannak. Most kicsit megijedtem.
A hasam is zavar. Nagyon csúnya. Már nem tudom hova bökjem, hogy nem a lila foltba adjam be.

22, ebben az a ciki, hogy létezik 0,2-es és 0,3-as is. Pont hogy ne kelljen mókolni. Nem lehetett épp a topon az orvosod.
Én is kettő terhességet csináltam végig clexannal.

#24 0,2 kevés volt, 0,3 nincs. Nézz utána. Ezek vannak. Szóval toppon volt, mind a két orvosom.
Clexane 2000 NE/0,2 ml (20 mg) oldatos injekció előretöltöttfecskendőben
Clexane 4000 NE/0,4 ml (40 mg) oldatos injekció előretöltöttfecskendőben
Clexane 6000 NE/0,6 ml (60 mg) oldatos injekció előretöltöttfecskendőben
Clexane 8000 NE/0,8 ml (80 mg) oldatos injekció előretöltöttfecskendőben
Clexane 10 000 NE/1,0 ml (100 mg) oldatos injekció előretöltöttfecskendőben
Clexane 30 000 NE/3,0 ml (300 mg) többadagos oldatosinjekció
Kérdező ez a haemofiliara tartozik, nem az immunológiára. Miért kell szúrni magad?

Én is kb. a 10. héttől szúrom magam (jobban mondva a párom szúr) antifoszfolipid szindróma miatt. Amíg tudtuk, hasba adtuk, később megpróbáltuk farba, de az nagyon göbös lett mindig. Végtére felkarom hátsó, husis részébe adja (nekem a vállamon és a combomon nemigen lehet összefogni a bőrt, ezért izomba menne). Ugye az a lényeg, hogy zsírszövetbe menjen, ne izomba. Így is sokszor belilul, mert eret talál, de majd felszívódnak.
Szóval keressetek egy olyan helyet, ahol több kicsit a zsír a bőröd alatt (felkar eleje, hátulja, comb, oldalad, far). Ha rákeresel, hogy az ún. "subcutan" injekciókat hova érdemes beadni (a clexane is az), képeket is találsz róla, hogy hol érdemes próbálkoznod.
A korona miatt immunológus már engem se látott ősidők óta, de már nemsokára megszülök, úgyhogy már hiába akarna dózist állítani (én 0,6 ml-t bökök).
39+5 km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!