Lehet baj belőle? Nagyon megijedtem.
Plusz a szalonna mióta hús?
2 voltam
Nem lesz bajod
A hàztàji szokott gondot jelenteni ( botulizmus), ha nem megfelelően kezelik
Én azt is ettem, sajátot.
A nyers kérdésre:
Nem hőkezelt. Ez tény.
Viszont anno jó règen ezt tanultam, akkor amikor kijelentettem, hogy ezek nyersek, a szaktanárom majdnem elevenen megnyúzott.
Nem számít nyersnek.
Viszont valóban vannak olyan problémád mikróbák amik nem pusztulnak el ( de nem is szaporodnak már) egy szalámiban vagy a sós füstölt áruban.
Pont a héten volt téma a szülésfelkészítőn. A kórházi dietetikus tartott előadást. A bolti kaják 100% valamilyen fertőtlenítővel kezelt termékek, így nyersnek számít ugyan, de ha nem ezen él az ember, semmi baj nem lehet. A háztáji, semmivel nem kezelteket nem javasolják várandósan.
A halakra is azt mondta, hogy a boltban vásárolt, csomagolt tengeri halak higany és minden egyéb tartalma szigorúan ellenőrzött, ha valaki nem egyoldalúan csak ezen él, nem lehet baja...
A füstölt/FŐTT szalonna pedig főtt, vagyis hőkezelt.
Azt is mondta, hogy a placenta egyébként marha jó szűrőképességű, tehát általában nem attól kell félni, hogy a babára nézve veszélyes, hanem hogy anyuka szed össze olyan fertőzést, amitől teljesen legyengül.
Ne aggódd túl. Jól esett, megetted, nincs bajod, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!