Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi alapján választotok szülész...

Mi alapján választotok szülésznőt?

Figyelt kérdés

Az orvosom véleményét kikértem a szülésznő fogadással kapcsolatban.

Mondta, hogy van egy valaki, akivel nagyon sokszor együtt dolgozik és kedves, viccelődős, szimpi nő, ajánlja.

Megadta a telefonszámát is.

De hiába ajánlja, ha valami miatt úgy érzem, hogy mégsem illik hozzám. Mondta a doki, hogy hívjam fel nyugodtan és kérdezzem meg, hogy mikor van a kórházban, tudunk-e beszélni Vele és akkor meglátom.

De az meg olyan ciki, ha ad időpontot, a doki ajánlotta és esetleg mégsem tartom szimpinek.

Ugyan, az orvos mondta, hogy bárkit választhatok a szülésznők közül, mindenki nagyon ügyes, kedves, de Ő Őt ajánlja, ha vkit kell mondania.

Mit tennétek? Ti hogyan választottátok ki a szülésznőt és hányadik hétig "illik" ezt megtenni??

24 hetes Kismama :)

2012. jan. 25. 10:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Én nem választottam se szülésznőt, se orvost. A vicces része, hogy a végén mégis annál szültem, aki az sztk-ban a terhesgondozásomat végezte, mert pont ő volt ügyeletben. :-) Komplikációmentes volt a terhességem, ezért sem választottam senkit. Tökéletesen megfelelt, hogy a kórházban annál fogok szülni, aki ügyeletes lesz. És nagyon-nagyon elégedett voltam, maximálisan jól dolgoztak, még egy másik orvos is bejött hozzám a gátvarrásnál segíteni a szülészorvosnak. Na mindegy, nem ez volt a kérdés.

Én Bp-en, a Bajcsy-ban szültem, ott vannak szülésfelkészítő tanfolyamok, ekkor lehet találkozni a szülésznőkkel is. És interneten is rá tudsz keresni, akár itt a GYIK-en is, hogy az adott kórházban kinek melyik szülésznő volt szimpatikus. Így nem köteleződsz el. Láttad már egyébként, beszéltél vele, és azért érzed, hogy nem illik hozzád?

Igazából amit csinál: előkészít a szülésre (borotválás, beöntés), ráköt a szívhangos gépre, időnként bejön és ellenőrzi a baba szívhangját. Elmondja, hogy mit csinálj amikor levesz a gépről, esetleg mutat neked pózt, amiben valamennyire elviselhetőbb a vajúdás. De gondolom bent lesz veled a férjed vagy valamelyik más családtagod, ezért a szülésznőnek nem kell végig mellettetek állnia. Az orvos is rendszeresen benéz hozzád, majd a kitolásos szakasznál már bent vannak mindketten.

Bár egyiküket sem én választotam, én a szülésznőnek és az orvosnak is adtam pénzt a szülés után, ami tényleg "hála" pénz volt. :-)

Boldog babavárást és könnyű szülést!

2012. jan. 25. 10:41
 2/12 anonim ***** válasza:

Én az orvost kérdeztem meg, hogy van-e olyan, akit ajánl, akivel legjobban szeret együtt dolgozni. Nem bántam meg.

Viszont:épp így voltam, mint Te, hogy mikor megláttam, (nem tudtam előtte, h ki az), megijedtem, mert olyan "katonásnak" tűnt, én meg inkább egy mézes-mázast képzeltem el, de bíztam az orvosban, és őt választottam, bár féltem tőle, h majd szüléskor vadállat lesz. Kedves volt, de nem mondom, h húúú de agyon pátyolgatott közben, bár lehet, hogy azért, mert 1 óra alatt szültem meg, így ideje sem lett vna rá. De kedves volt, segítőkész szülés előtt is, utána is. Ráadásul szakmailag a legjobb volt, és nekem ez a legfontosabb.

(egyébként korábban, egy uh alkalmával hallottam, h egy kismama és a szülésznője beszélgetnek,és az a nő annyira kedvesnek tűnt, h őt néztem ki magamnak. Viszont mikor egyszer ő csinált nekem ctg-t, iszonyú bunkó volt velem. Pedig a kismamái ódákat zengenek róla, h milyen kedves.)

Ha választott szülésznőd van, nem nagyon foghatsz mellé, tuti nagyon kedvesek lesznek. Nekem szempont volt, h lehetőleg középkorú, tapasztaltabb legyen.

Én kb. a 28. hét körül beszéltem vele telefonon, és kb. a 33. héten személyesen, ekkor feltettem a kérdéseimet és megmutatta a szülőszobákat.

2012. jan. 25. 10:56
 3/12 anonim ***** válasza:

2. vagyok:

Szóval az első benyomás nem biztos, h mindig megbízható.

Akit akartam, az elsőre nagyon szimpi volt, aztán örültem, h nem azt választottam. Akit választottam, nem volt szimpi elsőre, de aztán örültem, h mellette döntöttem.

2012. jan. 25. 10:59
 4/12 anonim ***** válasza:

Nekem a gátvédelemben való jártassága volt az egyetlen szempont, meg hogy tudjak rá támaszkodni, és erőteljes legyen, ne ilyen kis csöpögős. :) Csak szülésznőt választottam, a férjem orvos, remélem ő elég lesz nekem. :)

24 hkm

2012. jan. 25. 11:16
 5/12 A kérdező kommentje:

Hűű, nagyon köszönöm a válaszokat! Hasznos volt!!

Igazatok van, nem biztos, hogy elsőre kiderül, valóban szimpi-e hiszen lehet rossz napja és emiatt nem kell egyből lemondani Róla.

Ettől függetlenül azonban mindenképp szeretnék beszélni Vele és mielőbb tisztázni, hogy akkor elvállal-e, stb.

Igaz az is, hogy ha bízok a dokimban, aki azt mondta, hogy nagyon jófej, viccelődős, de szakmailag is ügyes nő, akkor hinnem kell(ene) Neki, mert az is jó dolog, ha Ők összeszokott párost alkotnak, az csak előnyt jelenthet a szülésnél.

24 hetes kismama, aki utolsóként válaszolt, hogy vagy?

mennyit híztál eddig és milyen tüneteid vannak?

:)

2012. jan. 25. 12:49
 6/12 anonim ***** válasza:
24h kismami,akkor te megúszod a hálapénzes dolgot:) tök jó lehet, h a férjed az orvosod!
2012. jan. 25. 13:08
 7/12 anonim ***** válasza:

Szia, Jól vagyok köszönöm, ma voltam cukorterhelésen, az valami katasztrófa volt, de csak mert az elejétől kezdve az édestől hányok... Sebaj!:) Hízni 2 kilót híztam, viszont a hasam hatalmas, ma azt hitte a nő, hogy a 30 hetes vérvételre jöttem. De én is meglepődtem, hogy viszonyításban mekkora focilabda pocakom van. :))) A férjemmel nagy szerencsém van ilyen szempontból is, meg háááála Istennek minden más szempontból is, egy csoda. :))

De mivel hivatalosan nem ő lesz az orvosom, csak ő is bent lesz (azt nem lehet, hogy ő kezeljen), hálapénzt adunk, mert tudjuk, hogy mennyit keresnek alapfizetésként a kollégák. Egy orvos van, akinek tutira nem fogok, egy olyan, aki abszolút üzletként kezeli ezt. Hjaj, ez a hálapénz, nagyon bele tudnék folyni.. :))))

TE hogy vagy? Mocorog a picúr? Jól vagytok? :) Merre felé szülsz majd, ha szabad ilyet kérdezni? :)

2012. jan. 25. 13:59
 8/12 anonim ***** válasza:
Azt lehagytam, hogy a derekam nagyon tud fájni, meg a combom legtöve, vagy hogy is mondjam ezt, nagyon fura érzés... Neked vannak ilyenek?
2012. jan. 25. 14:00
 9/12 A kérdező kommentje:

Az az igazság, hogy szerencsére az elejétől kezdve semmi terhes panaszom nincs! :) Egy hányinger nem sok, annyi sem volt! Ennek nagyon is örültem, mert tudom, hogy senki nem szeret hányni, de amennyire én rettegek tőle, nah az nem átlagos.... :D

Szerencsére a cukorterhelés is nagyon jó élmény, mert citromlevet tett bele a nő és igazi kis édes limonádét iszogattam és még az eredmény is tökéletes lett! :)

A Doki szerint minden ok, a hasam is nagyon szép szerinte , a köldököm nem fog kifordulni és csíkos sem leszek az eddigi tapasztalatai alapján. :) Ennek nagyon örülök.

A hízás?? hááát sosem voltam egy vékony alkat (sajnos) és eddig 5 kg-t híztam.

92-vel kezdtem, de 183 cm vagyok legalább. Igazából hallottam olyat is, hogy ez mennyire jó, mert van aki 30-40 kilót hízik és hamar ledobja, van aki viszont alig hízik 8-10 kg-t...

A "kicsi" mocorog ám rendesen, tegnap mondta a doki, h 25 hetesnek is megfelel, mert 751 gramm. :))

Hol egészen lent érzem, hol meg felül bokszol. :D Nagyon vicces és egyre furább, erősebb érzés. Szerencsére az éjszakák is jól telnek és tényleg nem panaszkodhatom.

A fekvésnél a csípőm, vagyis a lábam nekem is néha fáj, de arra állítólag nagyon jó, én is így alszom, ha a lábad közé egy viszonylag vastagabb kispárnát teszel. :)

A bajcsyban fogok szülni, Dr. Fábián Istvánnál. Eddig nagyon szimpi, alapos, rendes doki szerintünk. :)

Te hol szülsz és mikorra vagy kiírva?

Hogy bírja a Kicsi, hogy dolgozol? (ha dolgozol valahol)

Neked most mekkora? Lány, fiú? :)

2012. jan. 25. 22:08
 10/12 anonim ***** válasza:

29 centis, 550 gramm körül jár, tegnap este szanaszét boxolta apuja kezét, de a boxmeccs ellenére egy csodaszép kislány! :))

Dolgozni nem dolgozok, pszichológusnak készülök, és még van hátra egy évem. Direkt így is időzítettük, mert nekem a klinikai szakképzés alatt nem lenne egyszerű eljönni szülni.

Az éjszakák nekünk is jók, de én az elején a 16. hétig mindentől öklendeztem, fogytam is jó sokat, ebből ugye visszajött két kiló, de úgy érzem, most fog ez a hízás dolog beindulni. :)) Én a debreceni klinikán fogok majd szülni, május 15. körül, de azt mondták, hogy inkább ne is foglalkozzak ezekkel a dátumokkal, az elején ugyanis 20.-át mondtak, de most picit nagyobb attól, így 15, fene se tudja, jöhet, amikor csak szeretne, és már elég nagy hozzá! :)) Nekem egyébként már ki is fordult a köldököm, de a hasamon egy árva csík sincs, pedig már 108 centis a köldökömnél! :) ami azt jelenti, hogy olyan 12-13 centit nőtt a kiinduláshoz képest.

Az egyetlen, ami miatt aggódom, az a terhelés, anyumnak minden terhességével volt ilyen terhességi diabétesze, és kicsit izgulok, hogy mi lesz, de ma ez is kiderül! :)

2012. jan. 26. 08:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!