Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tegyek, hogy eljek, hogy...

Mit tegyek, hogy eljek, hogy ne hizzak tobbet terhesseg alatt, mint amennyit a baba miatt muszaj?

Figyelt kérdés

Nem az alakomat feltem, ezt elore mondom.

Arrol van szo, hogy alapvetoen vekony vagyok, sportos, de az elmult egy evben sikerult eloszor tobb, mint 20 kg-ot hizni, hormonalis okok miatt, majd amikor orvosolva lett a problema, akkor leadtam 25 kg-ot.

Vegig rendszeresen sportoltam (hizas alatt es fogyaskor is). Most erzem ugy, hogy idealis a sulyom es egeszseges vagyok, jo az eronletem (178 cm es 63 kg) es Istennek hala most estem teherbe.

Az orvosom egyenlore meg csak annyit mondott, hogy figyeljek oda nagyon, hogy ne hizzak tobbet, mint amennyi elkerulhetetlen, max tiz kilot, mert az egy dolog, hogy ha most ismet hizok, majd szules utan leadom, akkor a borom hogy fog kinezni, de szerinte sem a szivem, sem az izuleteim nem viselnek jol ezt a nagymerteku es sok ingadozast ilyen rovid idon belul.

Mire figyeljek oda?

Tovabbra is sportolok, tornazom, amig lehet.

Viszont mit ehetek, nem ehetek?

Mit tegyek, ha lelassul az anyagcserem?

2009. jún. 15. 07:51
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Sok gyümölcs,zöldség,napi 3-4 l folyadék lehzetöleg víz.

Kerüld a sok tésztát kenyérféléket,és az édeset.

2009. jún. 15. 07:55
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Próbálj annyit enni az elején, mint korábban! Azt olvastam hogy a 3. trimeszterben kell egy kicsivel több energia, napi kb 300 plusz a korábbihoz képest. A minőségen kell változtatni inkább, nem a mennyiségen.

Viszont ha megkívánsz valamit, az sem véletlen. Olyankor egyél belőle mértékkel! Fogyassz sok gyümölcsöt, zöldséget, sovány húsokat, heti 1-2szer halat, stb. Kell a szénhidrát is a babónak, de bánj vele mértékkel.

Székrekedésre jó a szilvalekvár, sok folyadék és a rosddús táplálkozás.

A torna alatt figyelj magadra, ha húzódik a méhed állj le, nehogy baj legyen!

Sok sikert!

22 hetes (+4kg, rendszeresen tornázó :)) km

2009. jún. 15. 08:22
 3/3 anonim ***** válasza:

Jó válaszokat kaptál,azokat nem akarom megismételni,de a terhesség alatti hízás legtöbbször kontrolálhatatlan,mert ugyanúgy hormonális alapú.

Tehát a hormonaid irányítják.

A baba érdekében a természet úgy oldotta meg ,h az anya sejtjei raktározzák el jobban a tápanyagokat ,h legyen a szoptatáshoz,amikor kevésbé mobilis az anya.

Első terhességemnél végig sportoltam (7 hónap),mégis a 45 kg ról 66 ra híztam fel és nem igazán látszott.

Szülés után félévvel bármi gond nélkül újra 45 lettem.

160 cm magas vagyok.

2009. jún. 15. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!