Nagyon erős szeméremcsonti fájdalmat mivel lehet enyhíteni?
Nem hiszem, hogy meg lehetne szüntetni, nekem is nagyon fájt, mert nagyon lent volt már a baba feje. Nekem korábban kezdődött a fájdalom, a járás is nehézkes volt sokszor, a többiről (ágyban fordulás, fél lábra állás...) ne is beszéljünk. Mikor múlt el? Miután megszületett a kisfiam! Ritka, hogy szétnyíljon az (ál)ízület - symphysiolysis.
"Az áldott állapot utolsó heteiben és a szülésnél ez az álízület kissé fellazul, hogy a baba feje könnyebben átférjen a medencegyűrűn.
Ha ez a "fellazulás" túl jól sikerül, az álízületben kis mozgás keletkezik, ami erős fájdalommal jár, lehetetlenné teszi a járást. Ez az állapot maximum 2-3 hét alatt magától megszűnik, nincs rá gyógyszer, fekvés+fádalomcsillapítás a szokásos kezelés. Ha ez nem történik meg, traumatológus műtéttel fixálja a csontokat, megszünteti a mozgást és ezzel a panaszokat. De erre nagyon ritkán van szükség."
Sziasztok!
Nekem is nagyon fáj kb.a 23. héttől.Most 25 hetes vagyok.Ha fekszek nehezen tudok megfordulni,kocsiból kiszállni,fél lábon állni.Az első két fiamnál ilyet nem éreztem csak most a 3. babámnál pedig én császáros voltam sajnos és most is az leszek így hát nem kéne már tágulnom.Mindenki azt írja hogy a terhesség vége felé kezd el neki fájni.Csak nekem kezdett ilyen hamar??
Nekem is fájt már ilyenkor is, vagy ilyen tájt kezdődött! Sokat szenvedtem én is vele...
5-ös válaszoló voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!