Mert veszélyezteti a babát. A 8. hétig kimondottan veszélyes. Egyik ismerősöm a forró fürdő miatt vetélt el. Ne fürödj annyira forró vízben, mert akkor se lenne egészséges, ha nem lennél terhes. Persze nem kell hideg vízben fürdeni, mert az se jó.
2009. okt. 29. 11:19
2/15 anonim válasza:
A túl meleg víz, vérbőséget okoz a hasban ami vetéléshez vezethet főleg az első 12 hétben veszélyes. A meleg zuhanynak köze sincs a forró vízben ücsörgéshez!
2009. okt. 29. 11:19
3/15 anonim válasza:
Szia!
a kismamiknak ezért is javasolják, hogy inkább tusoljanak, mint fürödjenek. A 12. hétig nem tusoltam túl meleg vizzel(biztos, ami biztos...), de én is nagyon szeretem, úgyhogy utána bátrabban tusiztam melegebb vízzel. Fürödni-jól írják- azért nem javasolt, mert alhasi vérbőséget okoz(hat), ami vetéléshez vezet(het).
2009. okt. 29. 11:22
4/15 anonim válasza:
Mert megindítja a fájásokat,rosszul leszel tőle..
Én a terhesség elején nem éreztem,de a 7.hónaptól a zuhanykabinban a meleg víztől,gőztől szabályosan hányingerem lett és alhasi mensire emlékeztető fájdalmaim...
2009. okt. 29. 11:23
5/15 anonim válasza:
a túl meleg egyikből sem jó, de a zuhany kevésbé veszélyes, szerintem ne legyen a se túl hosszú se túl meleg a zuhany sem, tudom, hogy nehéz megállni, de jobb odafigyelni, mert ha én sokat vagyok a meleg zuhany alatt keményedik a hasam. szóval igyekszem rövidre fogni és enyhe meleget engedni.
2009. okt. 29. 11:25
6/15 anonim válasza:
Én nem túl hosszú, de finom forró zuhanyokat veszek. Ülőfürdőt nem! Nyáron voltam tóban úszni, de most már semmi fürdés, csak az itthoni zuhany. Én így érzem jónak. Sem vetélés (ill. nekem már koraszülés lenne), sem fertőzés nem lehet így.
Tudtommal a jó meleg zuhany nem árthat, csak ha benne ülnél.
2009. okt. 29. 11:49
7/15 anonim válasza:
Olyan meleg vízben szabad fürdeni,amihez a te szervezeted hozzá van szokva.Tehát,ha eddig soha nem fürödtél jó meleg vízben,akkor ne most kezd el.Viszont ha mindig így csinálod,akkor a szervezetd már megszokta és nem fogsz elvetélni.
Én imádom a jó forró fürdőt és még soha sem éreztem kellemetlennek!
23 hetes kismama
2009. okt. 29. 11:49
8/15 anonim válasza:
Én is mindig jó forró vízben fürdök.De semmi probléma, 21 hetes vagyok.
2009. okt. 29. 11:59
9/15 anonim válasza:
Egy ismerősömnek így ment el 4 hónaposan a babája, szabályosan megszült a kádban egy tenyérnyi babát, azóta kádja sincs. Nagyon szeretem az ülőfürdőt, nagyon hiányzik, de én nem koskáztatnám semmiért.
2009. okt. 29. 12:26
10/15 anonim válasza:
Én úgy tudom fürödni szabad, de ne legyen forró. Legyen test hőmérsékletű. Én beszereztem egy vízhőmérőt, úgyis kell majd a későbbiekben is. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!