Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az mit jelent hogy 'gyors...

Az mit jelent hogy 'gyors szülés'?

Figyelt kérdés
2009. nov. 2. 22:31
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Remélem azt, hogy az első fájástól kezdve 3 óra alatt megszülöm a babámat, mint a barátnőim anno. Bár hallottam már olyat is, hogy valaki a 12 órát is gyorsnak tartotta :-)
2009. nov. 2. 22:43
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Amikor én szültem a fiamat,akkor nekem azt mondták gyors szülésem volt.Gondolom ezt arra értették,hogy 15 perc vajúdás után gyorsan megszületett..
2009. nov. 2. 22:46
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Én extra gyorsan szültem a doki és a szülésznő szerint.

Ez azt jelenti, hogy burokrepesztés után 1 órával már a kezemben volt a kisfiam. Erre pedig azt mondták, hogy másnak ugyanígy burokrepesztés után 1-2 óra míg a baba feje átmegy a szülőcsatornán.

A toló fájások után 4 nyomásra 25 perc alatt kibújt a baba.

Persze megvannak a gyors szülés hátrányai is, nálunk is jelentkezett. A kisfiam szívét kicsit megviselte az hogy gyorsan túl akart lenni a születésen, ezért ambuballonos lélegeztetést kapott, mert az Apgar-ja 7 lett, ezt javították fel 8-ra. És szülés után nem szopizhatott, mint a többiek babái, mert elvitték inkubátorba melegedni 9 órát, de ott már más kezelést nem kapott, csak melegítést.

Ez engem jobban megviselt, hogy csak 2 percre foghattam meg szülés után, mint maga a szülés.

Még annyi, hogy annyira gyorsan zajlott minden, hogy semmi fájdalomcsillapítót nem kaptam, de nem is bánom, mert lehetett volna rosszabb is.

Bocsi, hogy ilyen sokat írtam.

4hetes kisfiú anyukája

2009. nov. 2. 22:48
 4/8 anonim ***** válasza:
81%
Hát az attól függ. Nekem a nőgyógyászom mondta, hogy hú milyen gyors szülésem lesz majd meglátom. Hát, cirka 20 óra alatt meglett a magzatvíz elfolyásától és a fájások kezdetétől számítva. Elég relatív, hogy kinek mi a gyors.
2009. nov. 2. 23:49
 5/8 anonim ***** válasza:
75%

Nekem a 7,5 óra gyorsnak számít, első babánál hosszabbakat hallottam.

De a húgom lekörözött, neki 3,5 óra volt összesen, szintén első babával.

2009. nov. 3. 08:28
 6/8 anonim ***** válasza:

Hajnal fél háromkor bementünk mert 5 perces fájásaim voltak, de elviselhetőek, estétől már de nem folyamatosan. Én ezt nem számolom bele.4-kor elvették a vizem egy szuri, és 5-kor már megvolt a baba, mondjuk úgy,hogy 1,5 nyomásra. Mindenkinek ilyen szülést kivánok. Az 1. babám este 5-kor infúzió (nyitva voltam 4-5 centire, de semmi fájás) és 7-re megvolt. De akkor aztán voltak olyan fájásaim, hogy csak na, és alig akart kijönni, nagyon sokat nyomtam mire kibújt. De legalább gyorsak voltak.

:-)

2009. nov. 3. 13:28
 7/8 anonim válasza:
Sztem is relatív,h mi a gyors. Nyilván,aki 1 órával az első fájás/magzatvízelfolyás után a kezében tartja a babáját annak gyors volt a szülése. Én 7 óra alatt szültem meg. Ebből 6 volt "kemény",de ahogy írták első szülésnél az is gyors. A szülőszobán legalábbis gyorsnak tűnt.
2010. máj. 21. 21:04
 8/8 anonim ***** válasza:
Na 28 órát vajúdtam ... első válaszoló vagyok...
2010. máj. 22. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!