Az mit jelent hogy 'gyors szülés'?

Én extra gyorsan szültem a doki és a szülésznő szerint.
Ez azt jelenti, hogy burokrepesztés után 1 órával már a kezemben volt a kisfiam. Erre pedig azt mondták, hogy másnak ugyanígy burokrepesztés után 1-2 óra míg a baba feje átmegy a szülőcsatornán.
A toló fájások után 4 nyomásra 25 perc alatt kibújt a baba.
Persze megvannak a gyors szülés hátrányai is, nálunk is jelentkezett. A kisfiam szívét kicsit megviselte az hogy gyorsan túl akart lenni a születésen, ezért ambuballonos lélegeztetést kapott, mert az Apgar-ja 7 lett, ezt javították fel 8-ra. És szülés után nem szopizhatott, mint a többiek babái, mert elvitték inkubátorba melegedni 9 órát, de ott már más kezelést nem kapott, csak melegítést.
Ez engem jobban megviselt, hogy csak 2 percre foghattam meg szülés után, mint maga a szülés.
Még annyi, hogy annyira gyorsan zajlott minden, hogy semmi fájdalomcsillapítót nem kaptam, de nem is bánom, mert lehetett volna rosszabb is.
Bocsi, hogy ilyen sokat írtam.
4hetes kisfiú anyukája

Nekem a 7,5 óra gyorsnak számít, első babánál hosszabbakat hallottam.
De a húgom lekörözött, neki 3,5 óra volt összesen, szintén első babával.

Hajnal fél háromkor bementünk mert 5 perces fájásaim voltak, de elviselhetőek, estétől már de nem folyamatosan. Én ezt nem számolom bele.4-kor elvették a vizem egy szuri, és 5-kor már megvolt a baba, mondjuk úgy,hogy 1,5 nyomásra. Mindenkinek ilyen szülést kivánok. Az 1. babám este 5-kor infúzió (nyitva voltam 4-5 centire, de semmi fájás) és 7-re megvolt. De akkor aztán voltak olyan fájásaim, hogy csak na, és alig akart kijönni, nagyon sokat nyomtam mire kibújt. De legalább gyorsak voltak.
:-)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!