Kismamák más is félt gyógyszert szedni terhesség alatt?
Figyelt kérdés
Semicillin-t 250 mg. irt fel a nődokim mert nem volt jo a hüvelyvàladék vizsgálatom.Szerencsére a mehszàj zàrt mondta a doki azért a babànak nem hasznàl a fertőzés.De én meg ugy félek bármit beszedni eddig nem is kellett.Patikàba is megkérdeztem lehet e szedni mondtàk igen...eltúlzom ugye??27 hkm2014. máj. 5. 20:36
1/3 anonim válasza:
A fertőzés többet árt a babádnak, hidd el. Vannak gyógyszerek, amik nem jutnak át a méhlepényen, nyilván tudja az orvosod, hogy várandós vagy és nem fog ártalmas gyógyszert felírni :)
2/3 anonim válasza:
Én vagy 5 x kaptam antibiotikumot. Volt hogy megfáztam, lázas is voltam, volt hogy húvely fertőzésem volt.
Streptococus szűrésem is pozitív lett.
Ha nem szedtem volna be, a baba látja kárát!
Mimdenképp vedd be
3/3 anonim válasza:
Hát igencsak eltúlzod. Orvos és patikus is mondta hogy szedheted, akkor minek aggódsz? Én foggyulladásra Dalacint kaptam és a nőgyógyászom is jóvá hagyta. Bár terhesség alatt nem lehet szedni, az orvosom azt mondta hogy nem lesz baj. Első terhességem alatt szenteste gyulladt be a fogam, annyira fájt mint még soha, majdnem összeestem a fájdalomtól és csak Cataflame volt otthon, ügyelet meg nuku. Kénytelen voltam azt beszedni különben a mentő jött volna értem. Nem lett baja a babának szerencsére. Ezek a gyógyszerek azért nem javasoltak terhesség alatt mert terhes nőkön nem tesztelték, vagyis nem tudják hogy lesz e baja a babának vagy sem, ami nem azt jelenti hogy baja lesz. Általában ezeket a gyógyszereket kis mennyiségben szedi az ember, nem marok szám, így nem lehet baj. Ne aggódj ennyire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!