Mennyire gyakori, hogy méhen belül komoly károsodása lesz a babának?
Nem túl gyakori. Szüleim gyógypedagógusok, tőlük kérdeztem, hogy szakmai szemmel mik az esélyei, hogy kakukk lesz a gyerek.
Mondták, hogy a nagy része fizikai elváltozással jár, ezt méhen belül tudják szűrni. Egy része fertőzés miatt alakulhat ki, de ez aránylag ritka.
Egy része szülés közbeni oxigénhiány miatt. Egy része pedig szülés után, csecsemőkorban szerzett retardáció traumás sérülés vagy bizonyos fertőzések szövődményeként.
Tehát kicsi az esélye, hogy egy minden szempontból egészségesnek mért magzatról később kiderüljön, hogy retardált.
Hát sajnos én elég sokat látok, s egyre több az ilyen gyerek.
20 éve dolgozom a szakmában (gyógypedagógus v.ok, s a megye összes fogyatékosát látjuk), de évről.évre több van.
anya terhesen összeszedett egy himlőt amikor tesom megszületett, akkora volt a mája mint egy fenőttnek(próbálta lebontani a vírust)úgy volt meg is hal.
de erős volt, meggyógyult semmi baja, szép és szexi, van családja és vezető beosztásban van.
*ezzel azt akartam, hogy szerintem nem az elsők közé tartoznak a süketség meg ilyesmik kialakulása akármi legyen
de szerintem még a koraszülöttek körében sem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!