Várandós anyukák (főleg, akiknek van már kisgyereke)! Hogyan lehet elvégezni a házimunkát, főzést, férjjel való foglalkozást a rosszullétek idején?
Én is 10 hetes vagyok, az első pillanattól fogva (4.héttől)hányingerem van, egész nap, egy pillanatra sem szűnik. Engem teljesen kicsinál. E mellé jön még a szédülés, a puffadás és az irtózatos fáradság. A hányingeren kívül a többi tünet enyhülni látszik, de esküszöm inkább mind egybe, csak szűnne meg a hányinger.
Van egy 3,5 éves kisfiunk, aki ugyan jár oviba, de csak 3 napot, kétszer 6 órát és egyszer 3-at. Külföldön élünk, itt ennyi van ingyen. Heti 3 napot járok dolgozni, de mindig alig várom, hogy vége legyen a melónak, csak vonszolom magam ott is. És akkor még a házimunka. Alapból nagyon pedáns vagyok, normál esetben nem tudok addig lefeküdni, amíg nincs katonás rend a lakásban. De mostanában nem érdekel, már 6-kor azon jár az eszem, hogy végre ágyba kerüljek. Otthagyom a mosogatni valót, vagy nem rakok tökéletes rendet a nappaliban, egyelőre most nem érdekel ilyesmi. Kisfiammal próbálok sokat játszani, de olyan ingerült vagyok a folyamatos hányingertől és a sok savtól, hogy nincs türelmem mindenfajta játékhoz, amit ő szeretne játszani. Így sokszor csak legózunk, kirakózunk, vagy rajzolunk.
A férjem pont most váltott munkahelyet, nagyon sokat dolgozik, így szerencsére nincs sok kedve, ereje összebújni túl sűrűn. Remélem, hogy lassan elmúlik legalább a hányinger és visszaáll az életünk a normális kerékvágásba. Nagyon nem vagyok önmagam. :( Csak az vigasztal, hogy első terhességemnél a 16. héttől olyan energikus voltam, majd kicsattantam. Jöttem mentem, intézkedtem, sütöttem, főztem, dolgozni jártam. Remélem most is így lesz.
Én szerencsére csak kb. 6-7 hetet voltam rosszul, de akkor szinte mindent a férjem csinált, pedig szegénykém 3 műszakban dolgozik nehéz fizikai munkát.
Takarított, mosogatott, a kutyát levitte napi legalább 2 alkalommal.
Kérnem se kellett, magától megcsinált mindent.
Szerencsére a szexuális étvágyam nem csökkent, így ezzel akkor sem volt gond :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!