Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem lesz baja a babának?

Nem lesz baja a babának?

Figyelt kérdés
Elég későn,28 hetesen derült ki nálam a terhességi cukorbetegség.Most vagyok 30 hetes.Sajnos semmi jele nem volt.Diétázok két hete,de nem tudni,mióta áll fenn ez az állapot.A 30 hetes ultrahang alapján 2-3 héttel fejlettebb a baba a koránál,pedig 100% hogy nincs elszámolva.Az orvos szerint nagy baba lesz.A lepény is 2. stádiumú.Gondolom,hogy a cukor miatt hízik a baba ilyen ütemben.Azt hallottam hogy a magzat megszokja a cukortúlkínálatot,fokozott inzulintermelésbe kezd.Eddig ugyebár nem diétáztam a 28. hétig.Ha most hirtelen megvonom tőle a cukrot,amihez hozzászokott,nem fog kórosan leesni a magzat cukra a diéta hatására?Nem szenved agykárosodást?Mert ugye hozzászokott sajnos...remélem érthetően írtam le.
2016. jún. 22. 06:10
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem fog leesni a cukra, hiszen a méhlepényen keresztül folyamatosan pótlódik a te vércukrodból (a te vércukrod pedig csak diétával nem fog kórosan lecsökkeni). Inkább születés után fordulhat elő, hogy leesik a vércukra az újszülöttnek, ha az anya cukorbeteg volt, mert akkor már nincs utánpótlás (de erre figyelnek is az orvosok, meg ha a diétával rendben van a cukrod, akkor megelőzhető).

A méretéről nemigen lehet mit mondani, én nem voltam cukorbeteg, de az én babám is az elejétől 2 héttel nagyobbnak tűnt, és a születése előtt 5 nappal 3600 g-ra becsülték. Aztán 39 hét 3 napra 3300 g-mal született. Az ultrahangos mérés nem olyan nagyon pontos.

2016. jún. 22. 06:26
 2/3 anonim ***** válasza:
Semmi baja nem lesz, akkor van gond ha nem kezelik az állapotodat és nem követed a diétát. Ez a legfontosabb jelenleg. A lepény 30 hetesen teljesen normális hogy 2. fokban érett.
2016. jún. 22. 06:26
 3/3 A kérdező kommentje:
Jaj,nagyon szépen köszönöm a válaszokat,megnyugodtam!Természetesen tartom a diétát,csak féltem attól,hogy nem-e túl késő ilyenkor már a diéta.De ezek szerint akkor nem lesz baj!
2016. jún. 22. 06:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!