Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vetélés után rögtön teherbeesé...

Vetélés után rögtön teherbeesés: nem lesz baj? Egyáltalán az lehetek?

Figyelt kérdés

Röviden leírom mi történt: a fiúmmal egy este védekezés nélkül együtt voltunk április elején. Másnap kb 14 órára rá sikerült esemény utáni tabit szerezni, majd hetekkel később, május végén kiderült, hogy babát várok. Furcsa volt, mert a doki azt mondta, májusi baba, pedig amikor fogannia kellett volna, nem is tudtunk találkozni. Váratlan volt, hiszen nem terveztük, és tabit is vettem be, de örültünk neki. Sajnos július elsején, az ötödik hétben missed ab-om volt, (reggel elkezdtem vérezni, rögtön kórház, de késő volt),műszeres befejezéssel, borzasztó volt, nagyon-nagyon lesújtott. Ugyan mondták, hogy hat hétig ne feküdjünk le, de mégis megtörtént egy romantikus belvárosi sörözgetés után, és megint nem védekeztünk. Ez az esemény napra pontosan két héttel a vetélés után volt, ami után alig véreztem. Egy héttel az együttlét után furcsán kezdtem érezni magam, hányingerem van, alhasi fájdalmaim, puffadok, szédülök és nagyon fáradt vagyok. Most szombat van, tehát az állapot negyedik napja fennáll változatlanul.

Nem tudom, érezhetek-e ilyen korán tüneteket, jövő hét szerdán jönne meg a vérzésem, négy nap múlva. Addig gondolom nem érdemes tesztelni, de nagyon kíváncsi vagyok, és nagyon örülnék neki. Kicsit máshogy érzem, mint előzőleg, most érzékeny a mellem is, szagokat is jobban érzek.

Lehet, hogy legutóbb a tabi miatt felborult a hormonháztartás, és azért voltak mások a tünetek? Lehetett azért túl lassú a magzat fejlődése? Annyira bánom, hogy bevettem.

Van valami, amivel kizárhatom, hogy képzelem? A teszt és a nőgyógyász is korai lenne.

Aki bármelyik részét átélte, kérem írjon, senkinek nincs hasonló tapasztalata a környezetemben.

Köszönöm!

2016. jún. 25. 12:16
 1/7 anonim ***** válasza:
74%
Iszonyatosan felelőtlen vagy nem véletlenül kell 6 hetet várni. Nyilván lehetsz terhes.
2016. jún. 25. 12:19
 2/7 anonim ***** válasza:

Nem vagyok egy prűd valaki, de ez az írás kinyitotta a bicskát a zsebemben. Nem szabad szexelni 6 hétig, de mégis megtörtént, mert a sör és a belváros romantikus. Okké. Az alig vérzés nem egyenlő azzal, hogy nem vérzel. Egy héttel az együttlét után nincsenek terhestünetek.

Ha műteni kellett a vetélésedkor, akkor szoktak próbálkozási időt is javasolni, 3 hónapot kb, ez nem a szextilalmat jelenti, hanem azt, hogy ne legyen új teherbeesés.

Nem beszélve arról, hogy ha szeretnétek gyereket, de már elvetéltél, nem lenne baj egy alapkivizsgálás (ir, hormonsor, hematológia). De nekem nem derül ki az írásodból, hogy akartok-e gyereket.

Mindenesetre ha műteni kellett és most terhes vagy, szerintem másik nődokit keress meg, ne az előzőt.

2016. jún. 25. 12:21
 3/7 anonim ***** válasza:

Ne aggódj!

Ez a hat hét szexmentesség nem szentírás, nekem a műtét után az orvosom 3 hetet mondott, pedig 8 hetesen vetéltem el, és műszeres befejezés volt. A próbálkozással én úgy voltam, hogy ha a méhem készen áll az új terhességre, akkor lesz, ha nem, akkor nem. nekünk így 3 hónap várakozás lett belőle.

Lehetsz terhes, ha rendesen működött a hormonháztartásod már, akkor pont akkor volt peteérésed.

Nagyon sokan esnek azonnal teherbe vetélés után, és sem a babának, sem az anyának nincsen baja!

A tüneteid nagyon koraiak viszont, a hányinger, szédülés csak a 6. hét után szokott kezdődni, a te babád meg még be sem ágyazódott, ha jól értettem. Tesztet a nemvárt napján érdemes csinálnod.

Inkább az a kérdés, minek vettél be esemény utánit, ha utána meg szomorkodtál a vetélésen. Tényleg akarjátok felelősen ezt a babát?

Összességében azt gondolom, nem vagy terhes, csak vagy a hormonjaid szórakoznak, vagy pszichésen produkálod a tüneteket.

2016. jún. 25. 16:01
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem kerek 6 hetesen volt műszeres befejezése sajnos a terhességemnek! 2 hétig nem volt szabad szeretkezni! 6 hét elég soknak tünik, én eddig mindenhol 2 hetet olvastam/hallottam. Föleg a terhesség ilyen korai szakaszában. A tünetek elég koraiak, még bármi lehet. Pár nap múlva tesztelj! Nekem már a 10. Nap peteérés után pozitív lett a teszt!
2016. jún. 26. 10:33
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Eredetileg nem voltunk még ott, hogy babát akarjunk (albérlet stb) de ha jönni akar, gondoltuk, jöjjön, alapvetően aki tudott róla, örült neki, sok-sok szeretet várta.

Felelőtlenségnek tűnhet, ez igaz, mindenesetre köszi mindenkinek, aki nem ítélkezett!

Hát, csalódott vagyok, hogy azt írjátok, ez még korai, láttam más fórumokon, hogy valaki nagyon korán elkezdte érezni. Igazából nagyon hasonlót érzek az alhasamban, mint legutóbb, és az semmi máshoz nem hasonlít.

Meglátjuk a tesztet. Lehet várok +1 napot h biztos jó időpontban legyen, addig meg semmi alkohol és sok pihenés, ki tudja.

Esetleg még valaki hasonló tapasztalattal?

2016. jún. 26. 11:53
 6/7 A kérdező kommentje:
Ui. Az ötödik hétben ment el, de már előtte vagy két hete biztosan hányingerem volt, úgyhogy a saját példám akkor cáfolja a tünetek hatodik hétben való jelentkezését...
2016. jún. 26. 11:56
 7/7 anonim ***** válasza:
Terhes lettel?
2018. jan. 9. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!