Mit gondoltok náthás megbetegedésre jó e a gyömbéres mézes tea?
Sok mindent hallottam de nagyon nem jó már 3 napja az orrom folyik, faj a torkom .
24 hkm

Ha megbízható helyről van a méz ( listeriosis miatt)
Gyömbért kis mennyiségben szabad
Izmokra hatással van ha sokat fogyasztasz koraszülést okozHAT
Hagymatea??
Nekem használt

A méz nem okoz listerózist! Ha ennyire félsz tőle, akkor ne egyél zöldségeket (pl. előrecsomagolt zacskósat), vagy fagyasztott zöldséget nyersen, mert szinte mind ferzőtött vele, csak úgy szólok, mint szakmabeli.
A náthát vírus okozza. Sok mindent nem tudsz tenni ellene, meg kell várni, míg kiürül. FOgyassz sok folyadékot, az használ. A gyömbér teát úgy csináld, hogy megpucolod a gyömbért, ráöntöd a forró vizet és hagyod állni. Rakhatsz bele mézet is. Mikor már nem forró, csak iható hőmérsékletű, akkor rakj bele citromot is. De a gyömbért lehet csak magába is rágcsálni.
Ezen kívül az inhalálás még jó lehet, nem engedi, hogy a váladék esetleg bent maradjon és tovább fertőzzön.
Én ezeket tudom javasolni, nekem a nátha sosem tart pár napnál tovább

3.
5.
Bocsi ha "ostoba" vagyok
Clostridium botulinum jellemzőbb a kolbászokban
Botulizmus sokkal ritkább mézben, mint a listerosis
Egyébként elevenemben találtatok, ez a szakmám.
(Élelmiszermérnök.. Tartósítás szakiránnyal)
Tehát megbízható helyről lehet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!