Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi a baj a Marcell névvel,...

Mi a baj a Marcell névvel, szerintetek is "nagyon ronda név"?

Figyelt kérdés
Anyósomék szerint örök életében haragudni fog a fiúnk ránk, ha a Marcell nevet kapja.
2010. jún. 25. 20:12
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyon tetszik a Marcell, nincs vele semmi baj.
2010. jún. 25. 21:16
 12/32 anonim ***** válasza:
Nekünk is Marcink, Mártonunk lesz nem becézve. Nekem nagyon tetszik, de nekünk is vannak olyanok akik a nemtetszésüket nyilvánították.
2010. jún. 25. 21:23
 13/32 anonim ***** válasza:
100%

szerintem sincs vele semmi baj..az a fő hogy nektek tetsszen..kiváncsi vagyok anyósod milyen nevet adni neki...

nekunk amikor még nem tudtuk hogy kislány nagy büszkén mondta anyósom hogy legyen péter cseppet se gáz hogy máté a vezetéknév...máté péter:)pff...:)))

2010. jún. 25. 21:24
 14/32 A kérdező kommentje:
:) Ezek szerint másnak is vannak érdekes "ősei". Már bánom, hogy a lányom annak idején nem Zulejka lett, a fiam viszont még lehet Tormás :))) Csak, hogy végleg kiakasszam őket! Jó, csak poénkodtam, de hihetetlenül idegesít ez az ősrégi hozzáállás.
2010. jún. 25. 21:29
 15/32 anonim ***** válasza:
100%
Ti döntetek a pároddal ketten, mindenkinek megvan az a joga hogy a SAJÁT gyerekének adjon nevet a párjával! Annak idején ők adtak a férjednek de ez most itt a TI időtök! Ne foglalkozz vele majd elfogadja. Az én anyukám is nagyon ellenezte amit a sógornőmék választottak. Naponta felhívta őket és kész listát zúdított rájuk más nevekkel! Aztán rájött hogy ezt nem ő fogja megmondani... Boldog babavárást és jó egészséget a kis Marcellnek és neked!
2010. jún. 25. 21:35
 16/32 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem is nagyon szép név a Marcell! Nekünk csak azért nem lett az, mert a férjemnek fontos a név jelentése. Mi egyébként ilyen konfliktusok elkerülése érdekében nem árultuk el senkinek előre, hogy fogják hívni. Elvégre amikor már megszületett, senki nem fogja azt mondani, hogy de csúnya neve van!
2010. jún. 25. 21:38
 17/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek válaszokat! Szép estét és jó hétvégét nektek!
2010. jún. 25. 21:39
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is tetszik, az unokaocsemet igy hivjak es soha senki sem fikazta le a nevet. Sem csaladban, sem mastol nem hallottam negativ kritikat. Sot, az oviban o az egyetlen Marcell.

Nemtom, hogy miert gondolja barki is, hogy mas gyerekenek a nevet van joga fikazni. Engem a baratnom kergetett az oruletbe azzal, hogy nem tetszett neki a lanynev, amit a ferjem valasztott. Az elso terhessegem alatt ahanyszor talalkoztunk, annyiszor hallgattam vegig, hogy fohaszkodik, hogy nehogy lany legyen. Amikor kiderult, hogy fiu, akkor is mindig hallgattam, hogy milyen szerencses a gyerek, hogy nem lany lett. Ez ment a hetedik honapig. Akkor ugy kiosztottam, hogy a szemembe sem mert nezni napokig.

A masodik terhessegemnel mar nemes egyszeruseggel el sem mondtam neki, hogy babat varok addig, amig ki nem derult a neme. Fiu lett ismet. ETtol fuggetlenul ha a harmadik lany lesz, akkor is kiosztjuk vegre azt a nevet. :-)

En azt mondanam anyoseknak a helyedben, hogy a fiadnak ket utoneve lesz, megpedig Gaspar es Gyozo. Es megkoszonnem, hogy lebeszeltek a Marcellrol, mert ez igy sokkal jobb. Es tartanam magam ehhez vegig, csak szules utan szolnek, hogy Marcell lett. Akkor mar tuti orulnenek, hogy nem Gaspar Gyozike lesz az unokajuk.

2010. jún. 25. 21:50
 19/32 A kérdező kommentje:
Ez nagyon jó! :))) Lehet, hogy felvetem nekik a témát!?
2010. jún. 25. 21:56
 20/32 anonim ***** válasza:

A Jázmin nagyon szép.

A Marcell nekem is tetszik.Igaz becézve kisfiús, de amúgy nagyon szép, gondolkodtam is rajta anno, de Patrik lett:-)

2010. jún. 25. 22:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!