1.6ts-be milyen olajat tegyek?
Üdv!
Egy Alfa Romeo 147 1.6ts 120le-s motorjába szeretnék minőségi olajat.
Selenia 20k-t néztem, de mostanság sok rosszat hallottam róla.
Liqui Moly-ban gondolkozom.
Mik a tapasztalataitok, mit ajánlotok?
Köszi

A gyártó mit ajánl??
Mert szerintem azt tedd bele :)
Az én autómba is lazán beleöntötte a szerelő a castrol 5w30 olajat (előttem bontotta fel,az ment bele). 4000km után jelzett az autó,hogy olaj kell bele ,nem lett rá öntve,egyből vittem,hogy ismét olajat cserélünk.. le lett engedve és ami maradt benne az ilyen trutymó volt, a víz levert vagy 2szer. utólag néztem,castrol kereső nem is dobott találatot az autómra. Ment bele a gyári ajánlott 0w30 total és szuper minden.

A gyári ugye a Selenia 20k 4,6 liter kell bele.
10w40. Egyedül a 2.0 TS-be való a 10w60.
Én használtam sok fajtát ehhez a motorhoz de maradtam a Seleniánál. Még a Xado-t is tudom ajánlani.
Ilyen Total-castrol stb.. felejtsd el lehetőleg.

Tegyél bele Shell-t vagy Mobil 1 0W-40 es olajat.
Ezek top kategóriás minőségi olajak.

Tehetsz bele mondjuk ilyet:

Shell meg Mobil top kategoria XDDD
Motul, Liqui Moly, vagy Selenia olaj. Kedvedre valogathatsz. Motul hivatalos oldalan meg az autod tipusara is rakereshetsz.
Amugy az Alfaknak nagyon jo es osszetarto kozossege van Facebookon csoportban vagy az alfaamore oldalon. Erdeklodj ott ki mit ajanl. Ott legalabb tapasztalatbol beszelnek.
Köszönöm mindenkinek a válaszát!
Valszin Selénia lesz a befutó

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!