Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mivel fűtsek egy 15nm2-es...

Mivel fűtsek egy 15nm2-es garázst télen?

Figyelt kérdés
Van egy 15nm2-es garázsom és télen fűteni szeretném 15-20°C közötti átlaghőmérsékletre. Milyen fűtőeszközt javasoltok ami a leggazdaságosabb és a leghatékonyabb?
2019. okt. 31. 09:13
 1/5 anonim ***** válasza:

Ezt a kérdést én is kiírtam tavaly. Bár én 7-8 fokra temperálnám csak, 20 fokra nem akarom felfűteni. A garázsom se egy kis viskó, amin átfúj a szél. 38 centis blokktéglából van, a garázsajtó is szigetelt. Fölötte padlástér van. A födémet gondoltam még leszigetelni, de idén már nem lesz rá időm. Talán jövőre... Így is tartós nagy hidegben, kemény mínuszoknál megy csak 0 fok alá bent a hőmérséklet. Tavaly viszonylag enyhe tél volt, 3 fok volt a minimum amit mértem fűtés nélkül.

Eleinte gondolkoztam gázpalackos szieszta kályhában. De a nyílt láng és a pára miatt nem szívesen használnám. Kémény nincs. Idénre vettem egy viszonylag nagyobb teljesítményű PTC fűtőelemes elektromos készüléket. Van sajt termosztátja is, így be tudom állítani a kívánt hőfokot, teljesen automatán fog üzemelni.

Tudom, hogy árammal fűteni a legdrágább, de nem találtam jobb megoldást. Idén lesz a próba. Kíváncsi vagyok a 7-8 fokhoz mennyit fog menni, hányszor fog bekapcsolni... ezt egyébként egy fogyasztásmérővel fogom lekövetni.

2019. okt. 31. 09:27
 2/5 anonim ***** válasza:
A legjobb ha betesztek egy műhelykályhát, bár ennek kémény is kell meg tüzelni is bele. De ha egyszer befűtetek, akkor utána már jó idő lesz egész nap.
2019. okt. 31. 10:06
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem mindegy, hogy egy mindenhol szellőző tákolt trapézlemez/fabudiról van szó, vagy rendesen megépített téglagarázsról. Előbbinél teljesen felesleges bármiféle fűtéssel bajlódni, utóbbinál jobb a helyzet.

Az elektromost a legkönnyebb kiépíteni és üzemeltetni, ha jól szigetelt a garázs akkor nem is lesz nagyon drága. A legolcsóbb és legbonyolultabb pedig a fatüzelésű. Azt mindig rakni, figyelni, hamuzni, takarítani kell és a konyhakész fa beszerzése és tárolása is állandó gond nem beszélve arról, hogy konyhakészen iszonyat drága is.

Akkor pedig méterben kell, fűrészelni, hasogatni, dolgozni vele, ami idő.

Ha a ház mellett van közvetlenül akkor a központi fűtést kell kivezetni és egy radiátort tenni a garázsba, nálam is így van a műhelyben, télen 15 fok van ami bőven elég.

2019. okt. 31. 10:21
 4/5 Nyakasparasztgazda ***** válasza:
48%
Olajradiator...
2019. okt. 31. 12:57
 5/5 anonim ***** válasza:
Sima fa tüzelés. Gyors és még tudod rakni ha benn dolgozol
2019. nov. 2. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!