Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Téli gumi használat ?

Téli gumi használat ?

Figyelt kérdés
Lehet közlekedni kocsival úgy, hogy csak az első kerekeken cserélek gumit télire ? Első hajtású kocsinál, a hátsó tengelyen nyári marad. Nem sokat használom télen a kocsit.

2020. nov. 28. 11:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
59%
Lehet.
2020. nov. 28. 11:29
 2/14 anonim ***** válasza:
42%
Nem, nem lehet. Balesetveszelyes, a hatso kerekek is csuszhatnak am nem csak az elsok. A nyari gumit nem minusz 10 fokra tervezték.
2020. nov. 28. 11:40
 3/14 anonim ***** válasza:
61%
Nem lehet és balesetveszélyes. Gondolj bele. Az első már tapad, de a hátsó csúszik. Mi fog történni? Megpördül az autó és be az árokba. Akkor már inkább kopott téli gumi minden kerékre vagy négyévszakos. Télen ne közlekedj nyári gumival.
2020. nov. 28. 11:40
 4/14 anonim ***** válasza:
68%
Lehet, 1 tengelyen kell azonosnak lenniük.
2020. nov. 28. 11:41
 5/14 anonim ***** válasza:
71%
Csak tengelyenként kell egyformának lennie, tehát szabályos, de egyáltalán nem ajánlott.
2020. nov. 28. 11:42
 6/14 anonim ***** válasza:
61%
Szabályok szerint lehet, de veszélyes.
2020. nov. 28. 11:50
 7/14 anonim ***** válasza:
38%

ha akkora gond mind a négy keréken a téli gumi, akkor inkább ne autózz..

Amúgy közveszélyes így közlekedni..ha balesetet okozol, vagy más okoz neked, azonnal viszed a balhét, még akkor is ha vétlen vagy..

Ez így működik.

2020. nov. 28. 11:57
 8/14 anonim ***** válasza:
73%
Még mindig jobb, ha a 2 első téli, a két hátsó nyári, mintsem mind a 4 nyári legyen. Tudom, mert vezettem ilyen autót csúszós úton (nem a sajátom), és nem, nem pörgött, mint a körhinta, egész jó volt.
2020. nov. 28. 12:37
 9/14 anonim ***** válasza:
61%
Nyilván jobb ha mind a 4 téli. Viszont a 4 téli nem 2x olyan jó mint ha csak kettő van fenn. Két évig nekem is így volt és nem lett semmi bajom, én sem használom sokat az autót. Főleg amennyi hó szokott esni manapság... Jelenleg 2 4evszakos van és 2 téli az automon.
2020. nov. 28. 13:33
 10/14 anonim ***** válasza:
58%

"ha balesetet okozol, vagy más okoz neked, azonnal viszed a balhét, még akkor is ha vétlen vagy.."

Mégis mi alapján? A köhém rendeletnek megfelel, tehát műszakin átmegy így.

Honnan kéne tudnom, hogy van egy ilyen titkos, szájhagyomány útján terjedő szabály, hogyha hátul nyári gumim van, akkor minden balesetért automatikusan én leszek a felelős?

2020. nov. 28. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Automata vs Manuális, Dízel vs Benzin anyagi fenntartás/fogyasztás? Autó vásárlás előtt állok, és nem nagyon akarom/tudom cserélgetni az autóm. Fő...

Használat: kb 14000km egy évben, ebből 10000km legalább 180km-es hosszú utakból áll autópályán (havi legalább 4 út, darabja legalább 180km), illetve nyaraláskor ist pár 1000km. ezen kívül csak vásárlás, szokásos dolgok, télen munkába járás (2x5km/nap). Szeretek vele...

Ilyen használathoz milyen motort, milyen méretű motort célszerű választani?

Napi munkába járáshoz (30 km) illetve 3 havonta egy hosszú útra. (2800)

Dsg és tiptronic váltó használata között van különbség?

Illetve a dsg-vel le is lehet fulladni nem? Azon is lehet fokozatokat kapcsolni vagy sem?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!