Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motorvezérlő hiba hibakód...

Motorvezérlő hiba hibakód nélkül az lehetséges?

Figyelt kérdés
Miután bemelegedik az autóm véletlenszerűen le szokott állni és nem lehet újraindítani csak kb 1 perc után. Elvittem szerelőhöz és azt mondta hogy motorvezérlő hiba, azt kéne kicserélni. Viszont hibakód az nincs, ez lehetséges?

2021. aug. 23. 10:14
 1/4 anonim ***** válasza:
35%
Válts szerelőt.
2021. aug. 23. 10:53
 2/4 krwkco ***** válasza:

Elvileg lehetséges. A motorvezérlő nem teszteli saját magát, csak a külső szenzorok értékeit figyeli, hogy reálisak-e. Pl. lehet egy rossz forrasztás a nyomtatott áramkörben.

De ettől egyáltalán nem biztos, hogy ez van. A motrvezérlőre csak akkor szokták mondani, hogy hibás, ha minden mást kizártak.

Pl. itt van egy video, hogy hogyan tesztelik a melegedésre kontakthibás kompjuter. 8:28-tól

[link]

2021. aug. 23. 12:30
 3/4 A kérdező kommentje:
Elvileg átnézett mindent de nem talált semmi más hibára utaló jelet.
2021. aug. 23. 12:38
 4/4 anonim ***** válasza:
Jót mondott a szerelőd. G astráknál előfordultak ilyen gondok. H astra már sokkal stabilabb ilyen téren.
2021. szept. 6. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Skoda Fabia 441-es hibakód miért tér vissza rendszeresen?

Sziasztok! Van egy 2002-es Skoda Fabia 1.4 16v 100Le benzines autó. Rendszeresen visszatér a 441-es hibakód, és hidegen néha berángat az autó. Ez a hibakód a "szellőztető rndszer helytelen működését" jelzi. Ezzel kapcsolatban már kicseréltem pár alkatrészt:...

OBD II hibakódolvasót hol érdemes venni?

BMW-hez használnám hibakódolvasásra és törlésre. Amiket találtam, az mind gagyi webshopos, és csak futárral történő kiszállítás működik náluk. Én személyesen szeretném átvenni, vagy legalább csomagautomata. Futárra nem szeretnék várni. Van valami tipp, hogy hol érdemes venni, és pontosan milyet?

Mit jelent ez a hibakód?

"Srs a biztonsági rendszer meghibásodása látogassa meg a műhelyt"

Nem csatlakozik az OBDIInél az ECUhoz! Korábban csatlakozott, azóta nem. Mi lehet a megoldás?

Korábban működött, talált is egy hibakódot, törölni is tudtam. Azóta viszont az Istenért nem akar csatlakozni az ECUhoz. :)

1,5 Dci Renault Thália miért csak akkor indul el ha be van neki fujva picit a levegő csövébe?

(Hiba kód nincs, NYOMÁSSZABÁLYZÓ KICERÉLVE MIND A KETTŐ ILLETVE A Érzékelő, töltőnyomás is.)

Kopogásérzékelő hibánál nem kellene hibakód?

Terhelésnél csörög a kis köbcentis motor, kopogásérzékelő biztos van a motoron, de semmilyen hibakódot nem ír. Volt valakinek ilyen hibája?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!