Okozhat gondot ha D30ra ráöntöm a G12-őt?
Tegnap cserélném kellett a hűtővízem, éjszaka csak D30 volt az egyik kúton, felhígítottam 1:2 arányban!
Azonban ahogy légtelenített a rendszer lentebb ment a szintje! Én hülye nem nézve mint veszek vettem egy G12-őt! Lesz belőle baj ha ezzel öntöm fel?

válasza:Egyáltalán milyen hűtőfolyadék kell az autódba? Ez kellene, hogy a kiindulási pont legyen.
Az alábbi linken le van írva, hogy melyik hűtőfolyadékot mi jellemzi és hogyan keverhetők.
A D30 szilikátmentes:
Mivel a G12 is szilikátmentes (az első link szerint OAT) ezért úgy tűnik, hogy ha ilyen kell az autódhoz, akkor a keverék is jó lesz.
De olvasd el Te is a cikkeket.

válasza:A biztonsági adatlapja alapján a Paraflu 11 IAT technológiás.
"A mono-etilén-glikol alapú folyadékot speciális, szervetlen savas, nitritekkel, borátokkal és szilikátokkal megvalósított korróziógátló technológia (IAT) egészíti ki."
Ha ilyen volt a hűtőrendszerben, akkor ez eleve nem volt keverhető sem a D30-al, sem a G12-vel.
"Az IAT és az OAT folyadékokat nem lehet keverni egymással."
A D30 és a G12 egyébként keverhető, de ha az OAT nincs felsorolva a megengedett specifikációk között, akkor nem felel meg a gyári ajánlásnak.
Összefoglalva: Ha Paraflu 11 volt a hűtőrendszerben és nem öblítetted át alaposan vízzel, akkor nem keverhető hűtőfolyadékok keveréke van a rendszerben. Ha átöblítetted, akkor csak a specifikációnak nem megfelelő keverék. G11 felelne meg az IAT-nak.
Kapcsolódó kérdések:
Azt jelzi gépkönyv szerint hogy olajcsere történt . Gépkönyv szerint próbáltam eltüntetni hogy ne világítson de nem reagált rá. Okoz ez problémát hogy világít? Vissza viszem a szerelőhöz csak érdekelne
Mit kell javittatni? VW golf 5 1.4 benzines
Hallottam hogy a Hondák VTEC módban sok olajat esznek, ez mennyire igaz, és ha igaz, mennyit olajégés lenne normális? Ha meg nem, mi okozhatja?
Mármint,hogy nagyon erőseket ránt az autón vontatáskor,nincs semmi csillapítása,szemben a többi hagyományos vontatókötéllel.
Alapjaraton egy folyamatos kattogással jár a motor. Ha vezetek, forgalomban, nem hallani. Meleg motornál is. Mi okozhat ilyet? Vezeműlánc elszakadt? C4 2010-es,1.6 benzin.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!