Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Okozhat gondot ha D30ra...

Okozhat gondot ha D30ra ráöntöm a G12-őt?

Figyelt kérdés

Tegnap cserélném kellett a hűtővízem, éjszaka csak D30 volt az egyik kúton, felhígítottam 1:2 arányban!

Azonban ahogy légtelenített a rendszer lentebb ment a szintje! Én hülye nem nézve mint veszek vettem egy G12-őt! Lesz belőle baj ha ezzel öntöm fel?

2021. dec. 6. 22:26
 1/4 krwkco ***** válasza:

Egyáltalán milyen hűtőfolyadék kell az autódba? Ez kellene, hogy a kiindulási pont legyen.

Az alábbi linken le van írva, hogy melyik hűtőfolyadékot mi jellemzi és hogyan keverhetők.

[link]

A D30 szilikátmentes:

[link]

Mivel a G12 is szilikátmentes (az első link szerint OAT) ezért úgy tűnik, hogy ha ilyen kell az autódhoz, akkor a keverék is jó lesz.

De olvasd el Te is a cikkeket.

2021. dec. 6. 23:25
 2/4 A kérdező kommentje:
Paraflu 11 a gyári ajánlás!
2021. dec. 7. 00:02
 3/4 anonim ***** válasza:
Nme fog az össze veszni.
2021. dec. 7. 06:17
 4/4 krwkco ***** válasza:

A biztonsági adatlapja alapján a Paraflu 11 IAT technológiás.

"A mono-etilén-glikol alapú folyadékot speciális, szervetlen savas, nitritekkel, borátokkal és szilikátokkal megvalósított korróziógátló technológia (IAT) egészíti ki."

[link]

Ha ilyen volt a hűtőrendszerben, akkor ez eleve nem volt keverhető sem a D30-al, sem a G12-vel.

"Az IAT és az OAT folyadékokat nem lehet keverni egymással."

[link]

A D30 és a G12 egyébként keverhető, de ha az OAT nincs felsorolva a megengedett specifikációk között, akkor nem felel meg a gyári ajánlásnak.

Összefoglalva: Ha Paraflu 11 volt a hűtőrendszerben és nem öblítetted át alaposan vízzel, akkor nem keverhető hűtőfolyadékok keveréke van a rendszerben. Ha átöblítetted, akkor csak a specifikációnak nem megfelelő keverék. G11 felelne meg az IAT-nak.

2021. dec. 7. 06:54

Kapcsolódó kérdések:

Dacia duster 1.5 dci-van. Nemrég cseréltettem olajat. Világít egy lámpa . Okozhat gondot?

Azt jelzi gépkönyv szerint hogy olajcsere történt . Gépkönyv szerint próbáltam eltüntetni hogy ne világítson de nem reagált rá. Okoz ez problémát hogy világít? Vissza viszem a szerelőhöz csak érdekelne

Egy 2001-es Honda Civic VTi autóban (EK4, B16A2 VTEC motor.) mi okozhat olajégést?

Hallottam hogy a Hondák VTEC módban sok olajat esznek, ez mennyire igaz, és ha igaz, mennyit olajégés lenne normális? Ha meg nem, mi okozhatja?

Az acél vontatókötél okozhat károkat vontatáskor?

Mármint,hogy nagyon erőseket ránt az autón vontatáskor,nincs semmi csillapítása,szemben a többi hagyományos vontatókötéllel.

A frász kerülget, nagyon megijedtem. Tudnátok segíteni, mi lehet a hiba?

Alapjaraton egy folyamatos kattogással jár a motor. Ha vezetek, forgalomban, nem hallani. Meleg motornál is. Mi okozhat ilyet? Vezeműlánc elszakadt? C4 2010-es,1.6 benzin.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!