Kérelemre ideiglenesen kivont autónál a kötelező biztosítás szünetel, vagy ugyanúgy kell fizetni?
Figyelt kérdés
Tehát ha én 1 évre kivonattam a kocsit, de jön a következő időszakra eső éves biztosítási díj, akkor ha azt 60 nap eltelte után sem fizetem be, lesz fedezetlenségi díj vagy nem?2023. aug. 1. 00:06
1/2 anonim 

válasza:

válasza:Szünetel és az adó is. Elméletileg a biztosító kap értesítést a kivonásról és egyből elkezdik szüneteltetni. Azért ha a biztosító nem tájékoztat a szüneteltetésről nem árt őket értesíteni. Ha egy évnél tovább van kivonva a forgalomból, akkor megszüntetik a biztosítási szerződést érdekmúlás miatt. Fedezetlenségi díjat ez sem okoz és a gépjárművön lévő bónusz ilyenkor már átírható másik járműre.
2/2 krwkco 

válasza:

válasza:Nézz utána, hogy tényleg ki van-e még vonva a forgalomból, mert bizonyos után értesítés nélkül megszűnik a kivonás. Ha így van, akkor legjobb, ha befizeted a biztosítást.
Kapcsolódó kérdések:
Vásároltunk egy autót Németországban. Lábon hozzák be piros rendszámmal. 30 napig használható. Magyarországon is használható 30 napig?
Biztosítást kötnöm kellene rá? Hogy használhatom itthon amig nem lesz rendes rendszáma az autónak?
Vásároltam egy motorkerékpárt, és egyidejűleg szeretném ideiglenesen a téli hónapokra kivonatni a forgalmból. Lehetséges együtt intézni az átírással,...
Mi az ügyintézés menete? Köszönöm ha segítessz válaszoddal.
Ha az autómat még 3-5 hétig használom kell, de utánna nincs rá szükségem, és jövőhéten lejár a KGFB, akkor ha 5 hét múlva vonatom ki ideiglenesen...
Értek itt büntetésre, vagy hasonlóra, tudom, hogy van két hónap türelmi idő, de ha én türelmi idő alatt vonatom ki forgalomból az autót, akkor ugyanúgy ki kell fizetnem a következő fél évre az 50ezret?
Eladható-e egy olyan autó ami hivatalból ideiglenesen ki van vonva jelenleg biztosítás hiánya miatt? Többi lent.
2019-ban letették az autót de nem lett kivonva és a biztosítás sem lett fizetve rajta. Elméletileg ezért a kivonatták hivatalból. Szuf szerint csak annyi szerepel, hogy hivatalból ideiglenesen kivonva. Minden papírja megvan. A vevőnek nem lesz semmi egyéb...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!