Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Akkusaru-zsírt érdemes használ...

Akkusaru-zsírt érdemes használni, vagy kamu az egész?

Figyelt kérdés
2025. jan. 29. 20:52
 1/9 Mad Max2 ***** válasza:
45%
Sose használtam
2025. jan. 29. 21:27
 2/9 anonim ***** válasza:
51%
Érdemes használni, könnyebben lejön a zsaru.
2025. jan. 29. 21:30
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem kamu, érdemes használni. Egyszer kell, amikor az újat berakod.
2025. jan. 29. 21:39
 4/9 anonim ***** válasza:
26%

Ha tényleg árulnak drága pénzért olyan zsírt aminek az a neve, hogy akkusaru zsír akkor az jó nagy kamu 😃

Bármilyen zsír jó oda és kell is, hogy ne oxidálódjon el a saru.

2025. jan. 30. 01:15
 5/9 anonim ***** válasza:
49%

Nem kell az sose.

A saru nem oxidálódik el.

2025. jan. 30. 04:57
 6/9 anonim ***** válasza:

Ártani, nem ártasz vele, de véleményem szerit felesleges erre külön pénzt kiadni. Gyárilag sem kenik össze ilyennel az autógyárban az első beszerelésű akkukat, a garanciaidőt (3-5-7 évet) így is röhögve kibírják oxidáció nélkül.

Eddig soha egyik autóm akkujára se kentem semmit. Mégis 7-9 évet gond nélkül kibírtak az akkuk, szemmel látható oxidáció nélkül. Meg rá se gyógyult soha a saru az akkupólusokra, gond nélkül lejött mindig. Akkucserekor a saru belsejét kicsit megdrótkefézem, a következő akku élettartamát simán kiszolgálja.

2025. febr. 2. 17:28
 7/9 anonim ***** válasza:
62%
Nem az oxidációtól véd, hanem hogy ne rohadjon össze a két anyag.
2025. febr. 2. 17:31
 8/9 anonim ***** válasza:
44%
Sose használok semmi kenőcsöt rá és mindíg tiszta száraz az akku is meg a saru is.
2025. febr. 2. 17:44
 9/9 anonim ***** válasza:
Soha semmit, ha évek után kiüt rajt picit a zöldes trutyi, akkor ledrótkefézem.
2025. febr. 2. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

50-es kézi szívatós motornál meddig érdemes szívatót használni?

Három állás van a szívató kapcsolóján. Ha ilyen 15°C körüli időben a hideg motort szívatón indítja az ember, mennyi idő után érdemes már átállítani hogy több levegőt kapjon a motor? 1-2 perc nagyobb gázon történő használat után már nyugodtan lehet?

Milyen jégoldót érdemes használni az autó szélvédőjére?

Amikor kora reggel fagypont alá esik a hőmérséklet, hamar jegesedik kívül a szélvédő. Van -e olyan jégoldó, ami hatékonyan oldja a jeget és nem hagy foltot a szélvédőn? Esetleg más módszer, hogy ne kelljen kaparni a jeget?

Érdemes azért olcsó autót venni, hogy rugalmasabban lehessen használni, és ne kelljen annyira vigyázni rá? Elméleti kérdés

Ezalatt úgy értem, hogy nem baj, ha elveri a jégeső, nem baj, ha áruház parkolóban rányitják az ajtót, vagy én nyitom neki valaminek, nem kell mániákusan minden kátyút kikerülni vele, nem probléma, ha meghúzzák, vagy megkarcolják (vagy éppen nekem nem sikerül a...

15 perces szakaszokra nem érdemes használni a klímát?

Ételfutár vagyok VW Caddy 1.9 TDI-vel, és 8 liter az átlagfogyasztás. A főnököm emiatt háborog, és azt mondja, hogy ne használjam a légkondit, mert úgysincs semmi érteme ha 15 percenként megállítom a motort, hogy felvigyem a kaját.

2004-es seat toledo 1.6 16v milyen motorolajat erdemes hasznalni?

Eddig castrol 5w40 volt benne, de nem tudom, hogy melyik es milyen marka a megfelelo?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!