Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen módon lehet módosítani...

Milyen módon lehet módosítani a Suzuki GS500E saját tömegét a forgalmiban?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Vennék egy motort A2-es jogsim mellé, ugyanakkor az A2-ben meg van határozva, hogy 35kW vagy 0,2 kW/Kg összteljesítményű motort vezethetek. Na most ezek a GS500-ak koppra 35kW teljesítményű motorok, viszont némelyik motor valamiért úgy lett bejegyezve, hogy 174Kg tömegűek. Így már 0,2011 kW/Kg teljesítményűek. De találtam egy olyan választ, hogy az első forgalomba helyezésnél a száraz tömeget írták be a forgalmiba, törvény szerint, viszont a folyadékokkal feltöltött “menetkész” tömeg a mérvadó.

Hogy is van ez most pontosan?

Mégegyszer hangsúlyozom, hogy nem mindegyik motornál áll fenn ez a probléma.

Sajnos nem sok és nem mérvadó információkat találtam a neten erről, de lényegében csak annyi lenne, hogy elviszem az NKH-hoz, leméretem a tömegét, kitöltök néhány papírt és már kapom is az új forgalmit?

Köszönöm szépen a válaszokat.

márc. 9. 20:13
 1/4 Mad Max2 ***** válasza:
73%
alkoholos filctollal
márc. 9. 20:19
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ebben egy márkakereskedés tudna segíteni. Hasonlóan a fojtáshoz, itt is ők tudnának kiállítani igazolást arról, hogy téves adat került a forgalmiba, és kéred ennek javítását.
márc. 9. 20:42
 3/4 anonim ***** válasza:

Hello!

Gs500E tulajdonosként mondom:

Ez a motor Magyarország egyik legnépszerűbb A2-es motorja, a rendőrök ismerik, a kicsit is motorozáshoz értő emberek ismerik.

Senki nem fog belekötni hogy 0.0011-el eltér az adatod.

Az enyémbe sem kötött bele még senki, pedig 10-éve van meg, és rendszeresen használom.(Sőt, még könnyebb is mint 174kg az enyém valószínűleg, mert van rajta pár átlalakítás)

márc. 10. 00:19
 4/4 anonim ***** válasza:

A helyi NKH-ban érdeklődd meg, hogy ha ilyet szeretnél, mi a menete, úgyis szinte biztos, hogy ott kell kezdened az ügyintézést.

Sajnos a rendszer még mindig ott tart, hogy a helyi illetékes ügyintézőtől függ milyen lábbal kelt fel és mennyire sz/pat meg a részletekkel.

Ott el fogják mondani, hogy pontosan milyen papírora lesz szükséged. Ahogy előttem írják, népszerű típus, nem te vagy az első ezzel a problémával. Simán kinézem, hogy van olyan, aki elhajt a francba, mert szerinte ez igazából trükközés, hogy erősebb motort vezethess, mint amire jogsid van.

Az nem sokat jelent, hogy valakinél soha nem kötnek bele, mert lehet 10 év alatt megy 2000 km-t és még csak nem is igazoltatják. A rendőr nem hülye, elég ha egynek egyszer rossz napja van.

márc. 10. 07:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!