1/4 anonim 

válasza:

válasza:Nem. Ez nem így megy. A rendszám az adott autóhoz tartozik attól a perctől kezdve amikor megtörtént a forgalomba helyezés akár újkorától, akár ha bekerült más országból ide. Persze létezik olyan hogy kérhetsz egyedi rendszámot, nem kevés pénzért és azt arra az autóra regisztrálod amelyikre akarod, ha lecseréled akkor átkerülhet egy másikra, persze elég sok papírmunka meg macerás eljárás, de nem lehetetlen ez. A hagyományos rendszámát nem teheted magánra át, ha mondjuk megszoktad azt amivel vetted és esetleg autót cserélnél. Persze egy régebben kivont rendszámot "elvileg" nem véletlen írtam így meg lehet oldani, hallottam már ilyenről, de ebben annyira nem vagyok biztos.
2/4 anonim 

válasza:

válasza:Nem. A rendszám az autóhoz tartozik, akkor is, miután a roncstelepre került, vagy megszűnt létezni.
Kérj egy hasonló rendszámot, habár azt jó pénzért árulják!
3/4 anonim 

válasza:

válasza:Sorozatrendszámot nem tudsz így megtartani, egyedit igen.
4/4 librikus 

válasza:

válasza:A legtöbb oszágban a rendszám az adott autóhoz tartozik. Ha eladod rögtön jelentsd le, különben az új tulaj büntetéseit rólad huzzák le! Néhány országban névre adják a rendszámot. Ha eladtad a járművet, leveszed a rendszámot és átt teszed az újra.
Kapcsolódó kérdések:
Üdv, kérdezném, ha x megyéből elköltözöm egy másik megyébe, megtarthatom a jelenlegi OTP folyószámlámat, vagy az új helyen kell nyissak egy másikat??
Szóval a költözés alkamával, bankot nem akarok váltani, csak a lakcímem fog változni.
Válás után a nő megtartja a férj vezetéknevét. Következő házasságnál is megtarthatná úgy, higy felveszi a másik férfi nevét kötőjellel, a másikat...
Nő lánykori neve Nagy Júlia. Férjezett neve pl Kovács Júlia. Új férje Szabó András. Nő új férjezett neve lehetne Szabó-Kovács Júlia?
Vezetékes telefon lemondásával a szám megszűnik egyből vagy átvihető másik szolgáltatóhoz?
Vagy az új szolgáltatónak kell átkérni a számot a régitől vagy hogy működik ez? :)
Amennyiben egy felsőoktatási intézmény adott karán egy másik szakra szeretnék átjelentkezni, az újrafelvételinek minősül-e?
Tehát megtarthatom az állami helyemet annak ellenére hogy nincs elegendő kreditem, vagy mindenképp újra kell felvételiznem?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!