Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Rover 75-ről vélemény?

Rover 75-ről vélemény?

Figyelt kérdés
Nagyon tetszik, a vásárláson töröm a fejem, de nem tudom megbízható autó-e?
2011. ápr. 23. 22:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
32%

Abszolút. A 75-öst már a BMW gyártotta, és németországban annak idején az év legmegbízhatóbb autója volt a megkérdezett autótulajok között.

De sajnos itt is az van, hogy nem a kocsi szar, ha szar, hanem a tulaja. Mivel legjobb esetben is min. 5-6 de inkább 10 éves autókat fogsz találni, így az előéletük kétséges. Egy alapos átvizsgálás, rétegvastagságmérés stb. erősen ajánlott, ahogy minden használt autónál.

2011. ápr. 23. 22:58
 2/11 anonim ***** válasza:
0%
hát azért a 14 lóerő nem rossz, legalábbis városon belüli közlekedésre
2011. ápr. 24. 00:14
 3/11 anonim ***** válasza:
bocs, ez egy másikhoz ment volna :D
2011. ápr. 24. 00:14
 4/11 anonim ***** válasza:

háát én pont ez ellnekezöjét hallottam az elsö válaszoloval szemben.

míg honda alkatrész volt benne jó volt de mikor már bmw lett beletéve sz@r lett és a cég is tönkrement és megszünt a márka. A márka megszünésével együtt az alkatrész ellátás is megszünt szóval ilyen autót nem szabad venni. az eladott uj roverek garanciája is lejárt a cég megszünésével. 1-2 mühely szakosodott rover javítására de kitudja lehet az ország másik végén van. míg jó az autó addig semmi baj nicns de mikor kellene bele egy alkatrész akkor vana probléma mert nem lehet hozzá szerezni ha van is horror áron. mégegyszer leírom félreértés elkerülése érdekében hogy nem szidni szeretnéma rovert mert semmi bajom nicsn vele csupán leírtam hog mit hallottam rola amugy van ismerösöméknek és nicsn vele bajuk.de nagyon jól meg kell gondolni mert halott autómárkát venni...

2011. ápr. 24. 11:13
 5/11 anonim ***** válasza:
68%

11.13 ne beszélj hülyeségeket. Azzal, hogy egy márka megszűnik, az alkatrészellátás még nem akad el. Sőt, ha egy modell megszűnik, még akkor is köteles a gyár 10 évig új alkatrészeket előállítani.

Roverekhez annyi alkatrész van mint a szemét, és nem is drága. Motorikusan, és elektronikusan meg BMW az egész, az meg ugye meg sem szűnt :)

AZ, hogy mit hallottál, az mindegy, a tény, hogy a 75-ös egy nagyon megbízható darab, ha egy jó állapotút sikerül kifogni, amire figyeltek. Ár/érték arányban meg végképp jó, mert 1M körül lehet venni, annyiért meg hasonlóan karakteres és stílusos autót venni lehetetlen.

2011. ápr. 24. 12:00
 6/11 anonim ***** válasza:

12:00

oks akkor hülyeséget beszéltem. vegyél rovert engem éppen nem érdekel. lemerném fogadni hogy neked sincs rovered és még tervben sincs ha már ennyire jó autónak tartod. én ezt hallotam itt a GYIK-on is volt már róla szó többen írták azt amit én. de vegyen a kérdező rovert és legyen szerencséje.

2011. ápr. 24. 18:53
 7/11 anonim válasza:
rover: drága, sokat zabál, rettentően drága a szervízelés. viszont baromi szép, elegáns kényelmes, erős. én nem vennék, ingem gatyám rámenne
2011. ápr. 29. 09:12
 8/11 anonim ***** válasza:

5 éve rover 75 tulaj vagyok. Az autó maga megbízható, ha jó darabot sikerül kifognod, akkor a világból is ki lehet vele menni. Kívül-belül baromi jól néz ki, ezt eddig mindenki csak dicsérte aki benne ült. Egy autószerelő barátom megjegyezte azonban - miután néhány rover megfordult nála is - azt az érdekességet, hogy a 75-ös nagyobbnak tűnik ugyan, de a 416-os modellek mégis tágasabbak belülről. Ha ez igaz, akkor talán családi autónak azok alkalmasabbak, viszont általában nehéz a 416-osokból már jót kifogni. Az autó ár/érték aránya, amióta becsukták a gyárat baromi jó lett, mert potom pénzért jutsz egy felső kategóriás autóhoz. A tévhitek elkerülése végett valóban van hozzá olyan alaktrész, amit nehezen és drágán lehet csak beszerezni. 2-3 éve fogaskoszorút cseréltettem benne, 5 hónapig tartott a beszerzése (15 üzletet jártam ehhez is végig) és 42 ezer forint volt. Ezt sok mindennek lehet mondani csak elfogadhatónak nem. De pl a bendix csere már úgy ment és olyan áron, mint bármilyen egyszerű márkánál. Egy hátsólengőkart is cseréltettem benne, amikor megvettem, azt meg le kellett gyártatni, mert nem volt.

Összegezve ha egy jó és szép autót akarsz olcsó pénzért akkor vedd meg. De készülj fel rá, hogy kicsit komolyabb szereléseknél zsebbe nyúlós is lehet a dolog, nem is kicsit.

2011. ápr. 29. 15:46
 9/11 anonim ***** válasza:
A rover tulaj vagyok megint. A magas fogyasztás a motortól függ és a vezetési stílustól. Nekem az 1.8-as, kézi váltós, benzines van és 8 liter körül iszik, ami szerintem egy ekkora kasztnihoz és ekkor motorhoz normális.
2011. ápr. 29. 15:57
 10/11 anonim ***** válasza:
A 2.0 CDT pedig 5-6 literből, úgyhogy egyáltalán nem vészes, én nem bántam meg, hogy ezt választottam, ezt az autót lehet szeretni.
2011. ápr. 29. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!