Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autóban egy relét (nevezetesen...

Autóban egy relét (nevezetesen izzitógyertya relét) hogyan tudom ellenőrízni hogy működik-e? Multiméterrel, fázisceruzával? Teljesen le van fedve műanyaggal.

Figyelt kérdés
2011. jún. 25. 15:15
 1/3 anonim ***** válasza:
adjál neki feszültséget és érzed hogy kattan-e. Ha igen akkor meg kell nézni azt is hogy átenged-e, ha nem akkor fölösleges, mert szar.
2011. jún. 25. 15:29
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Letudnád esetleg pontosan írni, hogy is adjak rá feszültséget? (van a relén kapcsolás, és 4 fémszál van rajta, gondolom nem mindegy melyikre adok feszültséget)

Meg hogy lehetne megnézni hogy átengedi-e ha van kattanás?

Előre is köszi!

2011. jún. 25. 15:52
 3/3 anonim ***** válasza:
A tekercsre kell adni feszültséget, legegyszerűbb ha kiveszed és adsz neki akksiról. Hogy melyik a tekercs azt látod a kapcsoláson. Vagy ha nem tudod értelmezni akkor fényképezd le és megmondom melyik az.
2011. jún. 25. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Mi az a földelés? Fázisceruzával miért nem ráz meg? Ha mindkét ujjamat BEDUGNÁM a konnektorba, akkor átmenne a szívemen és kampo?

Hogy van földelve a konnektor? ha pl egy távvezetékre ráugrok miért ráz meg az áram, ha nem is vagyok leföldelve? Ha gumitalpú cipőben vagyok nem ráz meg egy vezeték mert nem megy át rajtam?(bocs sok kérdést)

Mi lehet az oka, hogy egy 230 V-os izzó kiégése után a multiméterrel 80 V-ot (váltóáram) mérek a foglalaton és a villanykapcsolón is?

Nem mérési hiba, más fali aljzaton ("konnektoron") szépen jön a 220 (230) Volt. (A kiégés elég durva volt, három (különböző szintű) kioldó biztosítót is lecsapott. A vinyóm is majdnem ráment, de aztán a chkdsk segített. )

Az alábbi multimeterrel hogyan lekk voltot mérni?

Légyszives pontosan írjátok le :) Előre is köszönöm:)Értelmes és nem megalázó válaszokat! És ha valamit nemjól írtam vagy valami elnézést!!!

Hogyan kell ellenállást mérni multiméterrel?

Van erre a műszerre valahol valami leírás?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!