Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kifogja bírni a simsonom?

Kifogja bírni a simsonom?

Figyelt kérdés
Sziasztok.Az egyik oszt. társam elkérte vizsgázni a simsonomat mert most teszi le a jogsit.És ha nem váltós motorral vizsgázik akkor nem vezethet majd azt.Eddig nem volt ez a szabály de most már van.Na és úgy lenne hogy nekem háromnegyed 8-ra kéne odavinnem a simosnomat.Ők 8-10 ig gyakorolnak szóval két órát.A városban.Utána fél óra a vizsgáztatás.Az lenne a kérdésem hogy ki bírja-e a simsonom?Mert nagyon féltem és nem akarok megint rákölteni hogy nem e keletkezhet valami nagyobb baj ez által?Szerintetek?

#Simson #S51 #Simson S51 #simosn s51C
2013. júl. 9. 16:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nem tudnak adni a tanfolyamon motort? Milyen cég bonyolítja ezt? Eléggé vicces.

Én nem engedném, hogy az én motorommal menjenek vizsgán. Kizárt.

2013. júl. 9. 16:37
 2/11 A kérdező kommentje:
Nem tudnak neki adni.A cég a Favorit néven fut.Amikor én vizsgáztam ott akkor nem volt ilyen.Nagyon izgulok komolyan hogy mi lesz a motorommal.De már mind1 hogyha azt mondom hogy mégse akkor meg örök harag lesz.Az egész család ideges lesz rám.
2013. júl. 9. 16:43
 3/11 anonim ***** válasza:

Ja, ha meg valamit szétbarmol rajta, azért megy majd a feszkó.

Nem azért mondom, de alapból nem mentem volna tanulni olyan céghez, ahol nem biztosítják a megfelelő hátteret.

2013. júl. 9. 16:58
 4/11 anonim ***** válasza:

Érdekes...

Én sem szívesen adnám ki a kezemből (illetve a hátsóm alól) a motoromat vizsgázni, főleg nem olyannak, aki akkor lát először váltós motort.

Szóval ha tényleg azzal akar vizsgázni, akkor előtte valami forgalomtól mentes placcon gyakorlás - benzint hozzon 5 literes kannában. Külön szólni, hogy ezen kézzel működtetett kuplung van, lehetőleg ne motorfékezzen.

Természetesen baja lehet a motorodnak. Te tudod milyen állapotú, mennyire bírja a városi araszolgatást, mennyire pontosan kapcsolható a váltója, jók-e a fékei.

Pl. ha nem bírja az alacsony tempót (mert mondjuk nem tökéletes a karbi) és 5 perc után be fogja köpni a gyertyát, akkor meg abból lesz harag, hogy miattad bukott meg.

Ebből a helyzetből nincs is jó kiút. :D

2013. júl. 9. 17:30
 5/11 A kérdező kommentje:
Akinek adom a motort az tud rendesen váltani.Ment már több váltos motorral.Az oktató full-ra meg tankolja a motort.
2013. júl. 9. 18:06
 6/11 anonim ***** válasza:

Akkor ha tudja kezelni csak az kell, hogy üzembiztos legyen a gép. Ha jól van megcsinálva röhögve ki kell bírnia azt a 2 + fél órát.

Van egy ismerősöm, aki a Babettájával évente megteszi a Győr-Agárd-Győr távot egy motoros rendezvény miatt. Egy nap alatt, mert nem akar sátrat is cipelni. Az akárhogy nézem 300-nál több kilométer...

Legfeljebb mielőtt odaadod mondd meg a kollégádnak, hogyha összecseszi a festést vagy a krómot az az ő pénzén lesz kijavítva. :)

Meg hogyha átengedik nehogy örömében lefüstölje a gumit, mert páros lábbal rúgod fenékbe... :P :D

2013. júl. 9. 18:20
 7/11 anonim ***** válasza:
* jó, a 300-zal talán túloztam, de ha megkerüli a tavat akkor már majdnem ott van. :)
2013. júl. 9. 18:22
 8/11 anonim ***** válasza:

"És ha nem váltós motorral vizsgázik akkor nem vezethet majd azt."

M ás AM kategóriánál nincs ilyen korlátozás...

"Eddig nem volt ez a szabály de most már van."

Eddig tényleg nem volt. De még most sincs ilyen.

Oktató mondta nekem hogy azért tart minden oktató robogót mert így is sokat vacakol a sok kis 14 éves még azzal is. Ha váltó is lenne akkor egyszer nem tudnának végigmenni a rutinpályán szerinte :)

2013. júl. 9. 20:30
 9/11 anonim válasza:
tényleg van ilyen szabàly nekem is mondta az oktatom:-D
2013. júl. 16. 08:40
 10/11 A kérdező kommentje:
Sziasztok.Minden rendben ment a vizsgán neki de viszont én észre vettem egy problémát a motoromon.Eddig lazán felgyorsult 60-ra most meg 55-nél már nem is merem jobban neki húzni mert azt érzem hogy szét szakad a motor mert már annyira pörög vagy nem tudom.Miért van ez?Vigyem el meg furatni?
2013. júl. 17. 08:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!