Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Bikázás hogyan?

Bikázás hogyan?

Figyelt kérdés

Helló. Tudom hogy úgy kell bikázni egy autót másik autóval hogy párhuzamosan kötjük össze az akkumulátorokat és először a akkuju kcosit indítjuk be majd 1-2perc után a lemerült aksisat.

Viszont a kérdés mi van akkor ha nem autóval bikázzuk a másikat hanem egy sima akkumulátorral. Ilyenkor is párhuzamosan kell kötni?

Mivan akkor ha sorosan köti be az ember és úgy indít rá az autóval? Persze itt is ccsak egy sima akksiról bikázunk nem járó autóról.

2014. febr. 9. 20:59
 1/6 anonim ***** válasza:
53%

Hogy gondolod sorosan?

A negatívot a negatívval, a pozitívot a pozitívval kötöd össze. Indítózol, és ha van elég a jármű nélküli aksiban, akkor rendben lesz. Viszont az meg le fog merülni!

2014. febr. 9. 21:08
 2/6 A kérdező kommentje:

Nem tudom. Ahol tanulóként vagyok gyakorlaton autószerelő műhelybe ott van egy marha nagy aksi. és a pozitívot a negatívval kötjük össze mindig.

És beindul az autó.

2014. febr. 9. 21:11
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha sorba kötöd őket a 12Voltból 24 lesz! Az önindítót megpörgeti rendesen, talán nem ég le olyan rövid idő alatt, de az összes bekapcsolódó fogyasztó pl: belső világítás, műszerfal kijelzők, esetleges elektronikák gallyra mennek!
2014. febr. 9. 21:22
 4/6 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem ott valamit nagyon benéztél!
2014. febr. 9. 21:22
 5/6 anonim ***** válasza:
Ja,soros kotesnel 24 volt lesz a 12 helyett. Mi is szoktuk igy bikazni a regebbi autokat,kamionokat mert gyorsabban porget...de egy ujabb kocsin ne probald meg mert fustolni fog egy-ket resze :)
2014. febr. 10. 08:23
 6/6 Dörmögő ***** válasza:
100%
Annyit azért pontosítsunk már hogy a szabályos bikázás úgy történik hogy a pozitívot a pozitívval kötjük össze, majd a segéd aku negatív pólusát a bikázandó motor egyik fémes felületéhez kötjük.
2014. febr. 10. 08:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!