Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Használt autó vásárlás menete?

Használt autó vásárlás menete?

Figyelt kérdés
Nos 17 éves vagyok és nemrég megszereztem a jogsimat. Elhatároztam hogy megvásárolom az első saját kocsimat, másfél - 2 millás árszegmensben. Mivel még soha nem vásároltam gépjárművet, nem vagyok teljesen tisztában a dolog menetével. Tehát elmegyek egy használt autó kereskedőhöz, keresek egy megfelelő kocsit, aláírom az adásvételi szerződést, és már enyém is az autó és vihetem? Nyilvánvalóan utána még be kell jelenteni az okmányirodában stb. Mennyire macerás ennek az egész procedúrának a menete?

2014. máj. 5. 17:54
 1/4 anonim ***** válasza:

Igen, teljesen jó ötlet kereskedőtől autót venni egy 17 éves tapasztalatlan lánynak, főleg egyedül.

Nem fognak átcseszni az a lényeg...

A menete: Kinézed a neten,kereskedésben a kocsit.

Mindkettőnél szervizbe átvizsgáltatni minden porcikáját a kocsinak, a kereskedő hiába mondja hogy tud egy szervizt, csak saját magad által választottba vidd a kocsit átnézetni.Aki nem engedi átnézetni azt hagyd ott.

Ha lehet én magánszemélytől venném.

Ha megvan a kocsi, adásvételi aláír,biztosítás neten megköt,bemegy okmányirodába átíratni és új forgalmit kérni és ennyi.

Azért még egyszer mondom át kell nézetni a kocsit, mert hiába nem a 100ezres kategória, ugyan úgy átba_szhatnak.

Ezektől a kocsiktól nem annyit vársz hogy kigyere a kapun és vége.

2014. máj. 5. 18:06
 2/4 anonim ***** válasza:
honnan tudod h lány?
2014. máj. 5. 18:38
 3/4 anonim ***** válasza:

Basszus összekevertem egy másik kérdéssel :D

Sorry.

2014. máj. 5. 18:59
 4/4 anonim ***** válasza:

Mert biztos szép betűkkel írt :)

Megfelelő kocsi:

Friss jogsisként nagyobb tapasztalat hiányában olyan autót vennék, ami olcsó, megbízható, nem nagy köbcentis, kevés pénzbe kerül a fenntartása és a javíttatása. Hagynék félmillió forintot a rendbetételére és egyéb költségekre is az árból.

Szóval semmiképpen sem Audit és társait.

Ha megvan a kiszemelt autó, akkor meg kell beszélni a kereskedővel, hogy elviszitek együtt egy szervizbe, felmérni az állapotát. Ott jó eséllyel meg tudják saccolni, hogy valójában mennyit futott, volt-e törve, milyen a műszaki állapota. Ha a kereskedő nem áll rá az átvizsgálásra, akkor a következőhöz kell betérni, bármilyen szép autót is néztünk ki.

Ha már az átnézetésen is túl vagyunk, akkor a kereskedő intézi a többit, mint az átírás, biztosítás, egyebek. Okmányirodába már nem is kell menni csak akkor, ha magánszemélytől vesszük az autót. Ne féljünk megnézni néhány magánszemélyes autót is.

2014. máj. 5. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!