Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vettem egy suzuki 400aa...

Vettem egy suzuki 400aa banditot hogyan tudnám lepapiroztatni ugy hogy A korl. Jogsimmal vezetni tudjam?

Figyelt kérdés
2014. máj. 12. 20:54
 1/2 anonim ***** válasza:
Sehogy, ugyanis nem sokan mennének bele közokirat-hamisításba. Meg ha elkap a rendőr te is megszívod. Elég ha véletlenül baleseted lesz, megnézik a motort, és akkor okirathamisítás, engedély nélküli vezetés...
2014. máj. 12. 20:55
 2/2 anonim ***** válasza:

A múltkor kissé megpiszkáltam a kérdést és kiderült, hogy lehet hivatalosan lefojtani a motorokat, legalábbis a 326/2013 szerint csak annyi a kikötés, hogy pl. 70 kW-ból nem szabad 35 kW-osat csinálni!

A hasznaltauto-n nézegetve ezek kb. 38 kW és 190 kg-os motorok.

Mivel az A korl. megszűnt egy jogsi cserével hozzá juthatsz egy A2 jogsihoz kb. 4000 Ft-ért, és máris vezethetsz 35 kW-os mocit! Ráadásul ha korlátlant szeretnél, akkor ahhoz is jól jön az A2!

Ekkor már csak azt a 3 kW-ot kell eltüntetni egy rendes szervizben, lepapírozni, és áttolni az NKH-nál, hogy hivatalos legyen.

A legnagyobb probléma, hogy Magyarországon jelenleg több cég foglalkozik tuninggal, és szinte lehetetlen találni amelyik megcsinálja a fojtást hivatalosan papírokkal.

2014. máj. 12. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!