Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jogi útra lehet vinni autó...

Jogi útra lehet vinni autó vételt? ( többi részlet lent )!?

Figyelt kérdés
2015.02.11-én vettünk egy suzuki swift 1.3-mas autót. Ma volt suzuki szervizbe ahol azt mondták ( és mutatták ) hogy az autó alváza elől ahol a motor van és az első tengelynél úgy szét van rohadva hogy szó szoros értelmében veszélyes a közlekedés vele. Hisz az autó jobbra húz fékezéskor gáz adásnál és elvételekor jobra balra cikázik az autó eleje. Szóval már kiderült hogy mi a baja. Ebben az esetben jogi útra hogy lehet vinni ezt az egészet? Sajnos vagy nem sajnos nem tudom de már át van íratva az autó és persze van rajta biztosítás. Magán személytől vettük. Szóval akkor lényegében az a kérdésem hogy ezt hogy tudjuk megoldani úgy hogy a pénzt vissza kapjuk vagy ha nem is kapjuk vissza hogy tudjuk ezt jogi útra terelni vagy lenne e egyáltalán bármi értelme? Értelmes válaszokat szeretnék!!! Előre is köszönöm szépen!

2015. febr. 19. 14:53
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
53%
Őszintén érdekelne, hogy 150-200 ezerért milyen autóra gondoltál, és hogy megemlítetted hogy van lányod, mire számítottál,féláron fogja adni, vagy új autót adnak neked?
2015. febr. 19. 17:27
 12/14 anonim ***** válasza:

Én a múltkor majdnem vettem egy autót, elvitettem átvizsgálásra. Előtte átnéztem az autót, de elvittem egy szerelőhöz. A tulaj esküdött rá, hogy oké az autó nincs rozsda rajta. Tényleg nem volt, na de mikor alánézett a szerelő, volt ott meglepi. Kiderült, hogy egy ft nem ér az autó. A szerelő azt mondta, ha ingyen adnák, akkor se fogadjam el. Pedig az 400 ezer ft-s kategória volt. Bár külsőre, meg extrákra többet ért volna.

Ha volt adásvételi, akkor fel kell hívni. Amúgy te is hibás vagy, nem néztél bele.

2015. febr. 19. 18:10
 13/14 A kérdező kommentje:
nem arra gondoltam hogy fél áron adják és örülnék ha nem fikáznál főleg úgy hogy nem is ismersz.... ez az egyik a másik meg az,hogy amikor mi megvettük az autót akkor megkérdeztem tőle,hogy a kocsi alja milyen állapotban van mivel mi elég sokat utazunk a kislányommal és nem szeretnék sehol ott maradni....remélem érted!!!!!!!
2015. febr. 19. 21:29
 14/14 anonim ***** válasza:
Őszinte leszek: A lehetőség adott a perindításra, de 1, szinte reménytelen 2, túlságosan nagy költséggel járna az autó értékéhez képest.
2015. febr. 20. 01:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!