Simson 16n3 karburátor beállításban valaki segítene?

válasza:"agytrösztök kíméljenek, meg ilyen megmondóemberek akik az anyjukból villáskulccsal bújtak ki !"
Ezek után még választ vársz?
Szia!
Először győződj meg arról, hogy nem-e eldugult kicsit vagy nagyon valahol. De sosem árt kitakarítani HA még nem tetted. Fúvókákat vedd ki és kompresszorral fújd ki, a karbi házát meg áztasd kb 1.5h-ig mosóbenzinbe. Az a baj, hogy ezt a típust pont nem állítottam be, hanem csak 16N1-et, de próbáld meg azt, hogy maxra becsavarod a keverékállító (levegő) csavart. Miután beállítottad az alapjáratot, azután állítgasd a levegőcsavart. Ne lepődj meg azon, ha elkezded kifelé csavarni és leáll. Nekem pl csak úgy hajlandó menni, ha koppig be van tekerve a levegőcsavar. Az alapjáratot a jobb oldalon lévő függőlegesen lévő csavar (aminek rugó tart ellen) kell állítani ennél a típusnál ha jól tudom. Javítsatok ki ha rosszul mondom. Esetleg ránézhetsz még a szivatóra is, hogy megvan-e, jó állapotú a gumi rajta. De mindig meleg motornál állíts alapjáratot! A lényeg, hogy akkor van jól beállítva, hogy mikor nagy gázt húzol alapjáraton, szépen lassan esik le a fordulat. Az alapjáratnak meg nem szabad magasnak lennie, szép "pöfögős" legyen. Amúgy a legrosszabb esetben kikophatott a karbi házának a menete és emiatt kotyog benne a csavar. Vagy a csavar kopott el, azt meg tudsz venni boltban. Remélem tudtam segíteni. :D
Kapcsolódó kérdések:
Rengeteget eszik, gyertya csupa korom, tettem rá másik karbit ami kézi szivatós de alap beállítással semmi, csak szivatoval, a füstje is benzinszagú, karbik tiszták szivócső nebrán tökéletes, légszürövel és nélkül is ugyanez, egyszóval ha nem ömlik bele a benzin akkor...
Milyen karbi van a gyári motoromba? Én nem tudom nemrég vettem nem nagyon értek hozzá!Simson S51b.Őhm,70 es fúvóka van benne 75-st kellek belerakni mivel a 70s kicsi,nagyobbat nem lehet? Valami tuning tipp? henger furatás késöbb lesz még
A hengerfejből a hűtőfolyadék átmenne a karburátoron, ezt tudom de van értelme?
Egyáltalán motor karbi tisztítást, beállítást, szinkronozást hol csinálnak? Tudtok ajánlani valakit aki nem lehúzlakbácsi? (Kawa márkaszerviz ajánlotta magát 40 ropikáért, plusz egy hétig ezért ott kell hagynom..) Valaki egy értelmes korrekt motorszerelőt?
Mekkora főfüvóka, alapjárati stb és levegő csavaron mennyit tekerjek. Ha nem is lenne jó a gyári legalább lenne miből kiindulnom.
Tudtok ajánlani normális korrekt motorkerékpár szerelőt, aki karburátor tisztítással beállítással szinkronozással foglalkozik?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!