Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen akkumulátort vegyek az...

Milyen akkumulátort vegyek az autómba?

Figyelt kérdés
1,8-as dízel autóba szeretnék egy JÓ akksit, milyen márkát ajánlanátok, nektek melyik vált be?

2015. nov. 25. 21:03
 1/5 dirtboy ***** válasza:

exide,bosch,varta,banner

persze márkán belül is van magasabb és alacsonyabb szintű aku.

2015. nov. 25. 21:19
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors választ!

Még csak annyit, hogy éppen ma vmi indító erőt említett vmi. Én egy 70 Ah-sra gondoltam, ezenkívül más értéket is kell nézni?

2015. nov. 25. 23:21
 3/5 anonim ***** válasza:

Igen, nem csak az számít, hogy mondjuk 70 Ah, hanem hogy mekkora az indító árama. Ez általában 3 jegyű szám, akksin is feltüntetik.

Én excide-ot használok. Eddig szépen működik, igaz csak 2,5-éves.

2015. nov. 26. 14:51
 4/5 dirtboy ***** válasza:

dízelnél főleg kell, EN jelzés előtti szám,Amperban értendő és 20másodperes időre van mérve.

Lényegében arról szól hogy adott akkumulátorból rövid ideig /pl indítózás/ mennyi áramot tudsz kinyerni.

a diesel autók indítása energia igényesebb mint benzines társaié,így ennek a számnak kellően nagynak kell lennie.

persze kapacitással együtt általában emelkedik az inító áram is de vannak típusok amik ugyan azzal a kapacitással jóval nagyobb indító áramra képesek.

én egyébként exide agm-aksijait ajánlom,kicsit drágább mint a sima gondozás mentes de strapa bíróbb is.

2015. nov. 26. 15:14
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszaitokat.

Végül aksi csere után önindító javítás is volt (meg volt repedve az egyik mágnes).

2015. dec. 5. 07:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!