Milyen akkumulátort vegyek az autómba?
exide,bosch,varta,banner
persze márkán belül is van magasabb és alacsonyabb szintű aku.
Köszönöm a gyors választ!
Még csak annyit, hogy éppen ma vmi indító erőt említett vmi. Én egy 70 Ah-sra gondoltam, ezenkívül más értéket is kell nézni?
Igen, nem csak az számít, hogy mondjuk 70 Ah, hanem hogy mekkora az indító árama. Ez általában 3 jegyű szám, akksin is feltüntetik.
Én excide-ot használok. Eddig szépen működik, igaz csak 2,5-éves.
dízelnél főleg kell, EN jelzés előtti szám,Amperban értendő és 20másodperes időre van mérve.
Lényegében arról szól hogy adott akkumulátorból rövid ideig /pl indítózás/ mennyi áramot tudsz kinyerni.
a diesel autók indítása energia igényesebb mint benzines társaié,így ennek a számnak kellően nagynak kell lennie.
persze kapacitással együtt általában emelkedik az inító áram is de vannak típusok amik ugyan azzal a kapacitással jóval nagyobb indító áramra képesek.
én egyébként exide agm-aksijait ajánlom,kicsit drágább mint a sima gondozás mentes de strapa bíróbb is.
Köszönöm szépen a válaszaitokat.
Végül aksi csere után önindító javítás is volt (meg volt repedve az egyik mágnes).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!