Motorozáshoz milyen ruhát ajánlotok?
Szeretnék venni egy 125-ös motort,valószínűleg egy Honda CBR-re esik a választás.Eddig még sosem motoroztam de szeretném elkezdeni.
Milyen ruhát vegyek szerintetek? Bőrt vagy szövetet?
Linkelnétek jó ruhákat?Személy szerint bőrt vennék mert elvileg az jobban véd,de egy tapasztalt motoros véleményét megfogadom.
Napi szinten használnám,kb 140 km-t mennék vele.
Textil alá protektoring? Alapból van a textilben is könyök és váll protektor, akkor legyen duplán? Ha meg kiszedi belőle, akkor minek a textil?
Az én véleményem:
1. Cordura nadrág+protektoring (protektoringre max 1 pulcsi ha hűvösebb van egy kicsit.
2. Bőrdzseki+Cordura nadrág
3. 2 részes bőrszerkó.
Én ezt a 3 kombinációt használom. Ha komolyabbat megyek motorozni (Mátra/Bükk, vagy pályázok), akkor a bőrszerkót veszem fel. Ha egy lazát megyek, akkor protektoring. Ha vacak idő van, de muszáj motorozni, akkor a 2. opció van (pl szar időben melóba menet).
Attól függ, hogy az a 140 km mit takar. Ha mindig csak melóba mész vele, akkor a full bőr necces, mert az öltözéstől meg fogsz kergülni. Na meg ha csak főúton/autópályán mész, oda se kell nagyon beöltözni. Viszont ha ez a 140km egy szerpentines bohóckodást jelent, akkor már ajánlott a full bőr.
2. vagyok:
Neked szerintem elég egy Cordura nadrág és dzseki. Ilyen esetben az is elegendő védelmet nyújt, fölöslegesen ne vegyél 3-400ezerért bőrcuccot. A dzsekibe vegyél külön gerincprotektort, mert az kb egyikben sincs (csak ilyen habszivacs szart tesznek bele dísznek). Nekem a bőr cuccban egy Forcefield Pro Back L2 protektor van, az ára nem vészes, de kb ez a legjobb amit kapni lehet.
Nem érted a lényeget. DUPLÁN legyen protektorozva? Legyen 2 alkar,2 könyök,2 váll protektora vagy mi? Ha vesz egy dzsekit, abban ezek alapból benne vannak,csak egy értelmes gerincprotektort kell venni.
Mellékesen egy normális protektoringben nem lehet semmilyen bajod csúszáskor, mivel a protektorok eltartják a bőrfelületet az aszfalttól. Akkor lehet szopóka, ha kavicsos úton zakózik, mert akkor már azok sérthetik a bőrét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!