Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motorozáshoz milyen ruhát...

Motorozáshoz milyen ruhát ajánlotok?

Figyelt kérdés

Szeretnék venni egy 125-ös motort,valószínűleg egy Honda CBR-re esik a választás.Eddig még sosem motoroztam de szeretném elkezdeni.

Milyen ruhát vegyek szerintetek? Bőrt vagy szövetet?

Linkelnétek jó ruhákat?Személy szerint bőrt vennék mert elvileg az jobban véd,de egy tapasztalt motoros véleményét megfogadom.

Napi szinten használnám,kb 140 km-t mennék vele.

2016. jún. 20. 22:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
38%
Én a textilt javaslom, alá vegyél egy protektoringet, ahogy én is. Mivel napi szinten jársz vele, praktikusabb és kényelmesebb is, és alapból béléssel rendelkezik, ami bőrnél luxus. Egyszerűbb a tisztítása, és nem utolsó sorban olcsóbb is :) Széles utat!
2016. jún. 20. 22:31
 2/11 anonim ***** válasza:

Textil alá protektoring? Alapból van a textilben is könyök és váll protektor, akkor legyen duplán? Ha meg kiszedi belőle, akkor minek a textil?

Az én véleményem:

1. Cordura nadrág+protektoring (protektoringre max 1 pulcsi ha hűvösebb van egy kicsit.

2. Bőrdzseki+Cordura nadrág

3. 2 részes bőrszerkó.

Én ezt a 3 kombinációt használom. Ha komolyabbat megyek motorozni (Mátra/Bükk, vagy pályázok), akkor a bőrszerkót veszem fel. Ha egy lazát megyek, akkor protektoring. Ha vacak idő van, de muszáj motorozni, akkor a 2. opció van (pl szar időben melóba menet).

Attól függ, hogy az a 140 km mit takar. Ha mindig csak melóba mész vele, akkor a full bőr necces, mert az öltözéstől meg fogsz kergülni. Na meg ha csak főúton/autópályán mész, oda se kell nagyon beöltözni. Viszont ha ez a 140km egy szerpentines bohóckodást jelent, akkor már ajánlott a full bőr.

2016. jún. 22. 17:25
 3/11 A kérdező kommentje:
A 140km szinte csak főút,de elég veszélyes,az átöltözni pedig muszáj úgyhogy az öltözés annyira nem lenne zavaró tényező,a lényeg az hogy a legnagyobb védelmet nyújtó cucc legyen rajtam.
2016. jún. 22. 17:47
 4/11 anonim ***** válasza:

2. vagyok:

Neked szerintem elég egy Cordura nadrág és dzseki. Ilyen esetben az is elegendő védelmet nyújt, fölöslegesen ne vegyél 3-400ezerért bőrcuccot. A dzsekibe vegyél külön gerincprotektort, mert az kb egyikben sincs (csak ilyen habszivacs szart tesznek bele dísznek). Nekem a bőr cuccban egy Forcefield Pro Back L2 protektor van, az ára nem vészes, de kb ez a legjobb amit kapni lehet.

2016. jún. 22. 19:28
 5/11 anonim ***** válasza:
Első vagyok drága okos második válaszoló. A textil a csúszás során véd meg a tetkóktól, a protektor meg az izületeket védi (válasz a minek a textil ha van protektor kérdésre). Csúsztam már ki motorral, ha csak az protektoring és pulcsi van rajtam, ahogy te javaslod, akkor lehet, hogy a fenekemről hiányozna bőr hogy az alkarom kinézzen valahogy. Vagy bőr, vagy textil. A pulcsi az lófsz.
2016. jún. 29. 22:41
 6/11 anonim ***** válasza:

Nem érted a lényeget. DUPLÁN legyen protektorozva? Legyen 2 alkar,2 könyök,2 váll protektora vagy mi? Ha vesz egy dzsekit, abban ezek alapból benne vannak,csak egy értelmes gerincprotektort kell venni.

Mellékesen egy normális protektoringben nem lehet semmilyen bajod csúszáskor, mivel a protektorok eltartják a bőrfelületet az aszfalttól. Akkor lehet szopóka, ha kavicsos úton zakózik, mert akkor már azok sérthetik a bőrét.

2016. jún. 30. 16:12
 7/11 anonim ***** válasza:
Első vagyok továbbra is, ha azt hiszed, hogy a gyári kabátos protektoroknak, amik kb mosogatószivacsok, van bármi lényegi védelme, akkor sajnos barátocskám, azt kkell hogy mondjam, hogy nem értem meg elvégezni a kisegítőt.
2016. júl. 5. 11:46
 8/11 anonim ***** válasza:
Ja, hogy te ilyen 10ezer forintos motoros cuccokban gondolkozol. Már bocs, de egy minőségi dzsekiben normális protektorok vannak, leszámítva a gerincprotektort, mert azt kb egyikbe se tesznek. De nem baj, lökjed a hülyeségedet.
2016. júl. 5. 13:58
 9/11 anonim ***** válasza:
Még annyi, hogy biztos én végeztem kisegítőt, mikor te személyeskedsz minden ok nélkül. De nem baj, mond meg a tutit.
2016. júl. 5. 14:03
 10/11 anonim ***** válasza:
Egyem a szived :) Üdv!
2016. júl. 6. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!