Motort toló személy?
Figyelt kérdés
Azt sok helyen írják hogy nagy motort toló személy igen smkp nem.. De mivan ha én egy rm250et tolok át egy szakaszon? mert hogy arra jogsi ugye nincs mivel forgalomba sem helyezhető de kategóriában nagy motornak minősül. Tehát tolhatom-e az úton biztonságosan ugy hogy senkit nem veszélyeztetek magamat sem.. vagy muszáj rugnom neki esetlegesen másokat is veszélyeztetve ha megszeretne kergetni a rendőr??2016. jún. 30. 22:14
1/6 tothp válasza:
Mivan?
Motort toló személy: gyalogos. gyalogos KRESZ vonatkozik rá, akármekkora motort tol.
Ha ráültél és nincs papírod, azért lakolsz....
2/6 anonim válasza:
Amit kérdezel az egy érdekes dolog!
A motor mint olyan nem SMKP, ergó ha tolod vezetőnek minősülsz, amihez zárt, becsatolt bukósisak viselése is szükséges!
Viszont a motornak nincsenek papírjai, így nem vehet részt a forgalomban, DE azzal hogy tolod, már olyan mintha részt venne a közlekedésben!
Még régebben erről úgy nyilatkozott egy rendőr, hogy HIVATALOSAN tréleren kell szállítani, még az utca túloldalára is. Persze ő maga is megmondta, hogy ez a valóságban azért nem így van.
Szerintem, ha tolod és lehetőleg nem úton, akkor rád sem tojik a rendőr.
3/6 A kérdező kommentje:
hát igen ez után olvasgattam és igen tudom hogy tréleren kéne én kis dobozosban szoktam szállítani messzebbre de van hogy környékre megyek akkor ha nem muszáj nem bérelnék kistehert 12 ezerért :/
2016. jún. 30. 22:49
4/6 anonim válasza:
Tolhatod, gyalogosnak minősülsz. De egyébként olvasd már el az első mondatodat! Még jó hogy középhaladó gondolatolvasó vagyok.
5/6 anonim válasza:
Első: a KRESZ ennél árnyaltabb ám! Ha rendszámos motort tolsz akkor vezetőnek minősülsz, tehát a kategóriára érvényes jogsi nélkül nem teheted meg. Gyakorlati (rutin) vizsgán első dolog az hogy tolni kell egy nyolcast a motorral.
6/6 anonim válasza:
0%, mi?! Remélem még a kapun se tolod ki mert rögtön fejbe lő a rendőr...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!