Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ékszíjcsere után lomha lett a...

Ékszíjcsere után lomha lett a motorom, miért?

Figyelt kérdés

Van egy Aprilia Sr 50-es típusú motorom. Nemrég elszakadt az ékszíj, ezért muszáj voltam megcsináltatni.

A szerelő egyébként kiszedett egy hézagolót a variátorból és azt mondta rá, hogy az egy fojtás, az nem kell bele. Én szerintem meg az miatt a darab alátét miatt, amit hézagolónak hívnak, az miatt lomha a motor.

Induláskor nagyon alacsony a fordulat és nagyon lassan is gyorsul fel.

Szerintetek is a hézagoló miatt megy ilyen rosszul.

Ha visszatennénk a hézagolót, akkor megoldódna a probléma?

2016. júl. 4. 20:48
 1/4 anonim ***** válasza:

Ki kell hézagolnod a variátort mert hamar kapcsol a kuplungod.

Szerelőhöz meg ne vidd mert egy szíj cseréhez nem kell sok szerszám és nagy tudás

2016. júl. 4. 20:53
 2/4 A kérdező kommentje:

Gondoltam, hogy ez lesz a probléma. Nem is tudom, hogy minek szedte ki a szerelő a hézagolót.. Nekem azt mondta, hogy az egy fojtás, és Ő azt kiveszi, hogy jobban menjen..

A motor végsebességre nagyobb lett, de mire a végsebességet elérem, addigra kinő a szakállam.

2016. júl. 4. 20:59
 3/4 A kérdező kommentje:
Tehát akkor, ha visszarakatom a szerelővel a hézagolót, akkor megint visszajön az ereje, és végre normálisan fog gyorsulni, mint régen?
2016. júl. 4. 21:25
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem nem a hézagolóval lesz a baj.

Egyszerűen szíjcsere volt, amihez újra kell hangolni a variátort.

Ha nem pörög fel, akkor túl nehéz görgők vannak benne, túl hamar kirepülnek.

2016. júl. 5. 09:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!