Mi lehet a gond az autóval?
2003-mas Mercedes E220 T CDi autóm van. Nem rég van nálam az autó (fél éve), kezdetben minden rendben volt vele. Egyszer arra lettem figyelmes, hogy a kuplung pedál rezonál, még akkoris, ha nem nyomtam be. Nem egyfolytában, de időközönként előjött. Egyesbe rendkívűl nehéz volt betenni, és a kettesnél is egy fura hangot lehetett hallani. Elmentem szerelőhöz, aki azt mondta, hogy kuplungot és lendkereket kéne cserélni benne, ígyis tettünk. Kettőstömegű lendkerék, kuplung és kuplung munkahenger cserélve lett. A szervíz után még mindig a rezonál a pedál és az egyes fokozatot is nagyon nehezen veszi be. (Ritka eset az, amikor simán beveszi.) Továbbá hűtővízre figyelmeztet az autó a műszerfalon, pedig a műszerfal a normális részbe mutatja a hőfokot.
Aki tudja mi lehet a gond, vagy volt hasonló helyzetben, kérem szépen segítsen!
Előre is köszönöm!
Az emlitett alkatreszeket csereltem ki. Mennyire tanacsos azt is kicserelni, es mennyibe kerul egy ilyen alkatresz? Vagy ilyenkor egy uj vagy bontott valto a megoldas? Mas nem lehet a problema forrasa?
Persze tudom, latatlanba nehez...
Elmondom miért gondolok erre:
Mikor régebbi kocsikkal (vagy régebbi traktorokkal) váltasz, ajánlott a dupla kuplung különben nem megy. Erre azért van szükség mert a váltóban az áttételeket alkotó fogaskerekek túl nagy sebességen forognak egymáshoz képest így nem képesek összecsúszni. Ezért kell felpörgetni mindig a motort üresbe téve, hogy könnyen beugorjon sebességbe.
Az új autóknál szinkrongyűrűk tartják egymáshoz közeli sebességen a fogaskerekeket. Ha ezek elkopnak, (hiszen a fogaskerekek nem igazán szoktak) akkor a váltás nehézkes lesz és sokszor a kuplungon és a váltókaron is érezhető rezonancia lesz úrrá. Szóval nem maradt más mint váltó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!