Mennyibe kerül egy külföldi autó honosítása Magyarországon?
Kapcsolódó kérdések:
A régi rendszám még megvan az autón de azt olvastam hogy az anyaországból (EU) ki kell vonni a forgalomból és csak után lehet megkezdeni az itthoni ügyintézést. Bármilyen tanácsot honosítás ügyben szívesen olvasok.
Hogy lehet bizonyítani a kíváncsiskodóknak, hogy nem lopott jármű? Teszem azt ott áll az udvaron, vagy garázsban, és rákérdeznek miért nincs a bontóban. Elég az adásvételit felmutatni, vagy mindenképp addig kötözködik a hatóság, vagy szerv míg talál valami okot és...
Sziasztok. Teljesen laikus vagyok, soha nem volt még autóm - kérném így hozzám állni :D Nézegettem az autós hirdetéseket, használt autókat és látok nem is egyet, ami egész jól néz ki (tudom, a műszaki állapota is számít), az ára sem túl sok, de az van odaírva, hogy...
Azaz én friss műszakival kapom meg az autó magyar papírjait vagy marad a külföldi műszaki érvényesség ènek az ideje?
Azt tudom, hogy 18 éve alatt nem lehet B-s jogsival külföldön vezetni, de ez akkor is vonatkozik, ha külföldi lakcímem van?
Tehát, tegyük fel találtam a hasz.....hu oldalon egy kb 340e Ft-os autót ami érvényes német okmányokkal rendelkezik, de Magyarországon található meg! Ez az autó tegyük fel legyen egy Audi A4, 1998-as 1.6 vagy 1.8-as. Mennyi lenne a plusz költség egy ilyen autó mellé...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!