Mi a véleményetek arról amikor valaki megkülönböztető jelzest használó járművet nem enged el gyorshajtással?
A cikkben két példa van az egyik esetben magát a megkülönböztető járművet bírságolták meg a másik eset nálunk történt amikor mentőt gyorshajtással engedett el és úgy tűnik hogy vissza se vonják itt se a birságot.
A harmadik eset velem történt meg engem viszont pont hogy megszólt a gyakori népe korábbi témánál mert én viszont nem voltam hajlandó belemenni az első büntetési tételbe mikor mögöttem szirénázott a rendőr. Így engem nem bírságoltak meg viszont feltartottam a rendőrt.

válasza:Igen a linkelt cikk is részben erről szól.
Svájcban is volt egy eset ott volt egyx rendelet hogy csak akkor mehet egy bizonyos sebességnél gyorsabban ha súlyos sérülthez ment.
Baleset történt gyorsan ment majd kiderült a csodával határos módon nincsenek súlyos sérültek. Megbírságolták hiába magyarázta hogy nem tudta előre hogy ilyen nagy szerencséje lesz mindenkinek. maguk az autók elég durván összetörtek.

válasza:Pont pár napja jött mögöttem a mentő, körforgalomban ért utol, a körforgalomnak hosszú, magas szegélyes kivezetése volt. Esélytelen volt lehúzódni, odaléptem neki, hogy ne tartsam fel és lehúzódtam ott ahol már elfér mellettem. Evidensnek tűnt, hogy túllépjem a sebességhatárt. Nem meszeltek le.
De ez mi, hogy a kék villogós megkülönböztető jelzésre vonatkozik egyáltalán sebességhatár? Kábé semmi nem vinatkozik rá a kreszből, pont ez?
Akkor autósüldözésnél a rendőrnek meg kell bírságolnia magát?

válasza:" De ez mi, hogy a kék villogós megkülönböztető jelzésre vonatkozik egyáltalán sebességhatár? Kábé semmi nem vinatkozik rá a kreszből, pont ez?"
Ez egy külföldi eset volt hogy magyarországon hogy van nem tudom, engem nem érint
Amúgy a mentősök nyilatkoztak arról hogy nem szeretik azt amikor egy megkülönböztető jelzés nélküli hozzá nem értő vezető gyorshajtással felvezeti őket...
Ez egy plusz veszélyforrás és nem az a cél.

válasza:Az 1. eset nem Mo. Nálunk megkülönböztető jelzéssel túl lehet lépni a sebességhatárt, a németeknél nem. Ennyi.
A 2. esetnél meg az volt a probléma, hogy az illető nem akarta elengedni a mentőt, hanem élvezte, hogy ezerrel száguld előtte. Ha csak az első olyan helyig megy sebességhatár felett, ahol el tudja engedni a mentőt, akkor nem büntetik meg.
Ott is átlépheti a sebesseghhatart de nem akarmennyivel ő pedig többel lépte át
Átment a trafin azért bírságolták

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Egyik ismerősömnek van egy magán cége amely őrzött betegszállítással foglalkozik és megkülönböztető jelzéssel felszerelt mentőautóval dolgozik. Mivel nem ér rá így engem kért meg, hogy hozzam neki haza egy telepről (kb. 40 km). Azt mondta, hogy mentőt úgyse fog...
Eltérő infókat hallok. Egy kollega még a horvát tengerpartra is azzal ment le nyaralni, egy másik is kiment már Bécsbe, de állítólag volt, akinek szóltak a rendőrök (de aztán abból se lett semmi, mert nem tudták hova tenni az esetet). Sokszor hivatkoznak arra, hogy...
(családi ház van a telken, itt élek/élünk)
Ma délelőtt a 2x1 sávos úton hallottam előre, hogy szirénázik, már ott volt tőlem nem messze a lehetőség, hogy lehúzódjak (kb. 40 méterre), a kanyarból mikor kirobbant már ment az irányjelzőm, hogy jelezzem neki, hogy le fogok húzódni a buszöbölbe. Jöttek szemből is,...
Emlékszem régebben, például F Astrán is csak kék megkülönböztető jelzések voltak. Ma már kék-piros. De miért két színű ha a megkülönböztető jelzés kék, miért van ott a piros fény?
Már nagyon régóta szeretnék másokon segíteni, de sajnos arra alkalmatlan vagyok, hogy pl mentős legyek, mert olyan szinten nem tudnám a betegeket ellátni, és lelkileg nagyon megviselne. Ezért olyan megkülönböztetett jelzésű járművet szeretnék vezetni, ahol nekem...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!