Vannak még olyan emberek Magyarországon, akik lóval közlekednek?

válasza:

válasza:

válasza:Én még azért szoktam látni vidéken lovaskocsit és itt most nem a turistákat hurcolókra gondolok.
De nagyon ritka, nagyjából évente 1-2 darabot szoktam látni, pedig gyakran járom az országot.

válasza:Jól írja a #2, a lótartás mostanra egy drága hobbi lett.
Gyerekkoromban olyan faluban laktam, ahol a mezőgazdaságban szinte mindenki érdekelt volt valamilyen szinten. Legalább a téesztől a földhasználat fejében kapott hájtáji terményt feletette hízóval, amit aztán eladott. Akkoriban állandóan bérelt a családom lovaskocsit, mint szállítóeszközt. Növendékbikák hizlalása miatt kellett rengeteg kézzel kaszált széna, ezt kellett hazaszállítani. A szalmát már a '70-es években is traktorral-hamszterrel hordták, nem lóval.
Jelenleg a faluban vagy 6-7 embernek vannak lovai. Némelyeknek hátasnak vannak, szórakozásból lovagolnak a falu körül, vagy akinek sok lova van, az lovagolni tanít gyerekeket, több faluból hozzák őket. A többieknek meg hintójuk van, és a helyben meg a környéken tartott falusi fogathajtóversenyeken indulnak velük.
1-2 embernek még megvan a régi gumikerekű kocsi, de gyakorlatilag soha nem használják már. Van teherautó vagy traktor. Vagy hozatnak fuvarossal, ha valamiből sok kell.
Más településeken a cigány lókupecek az éppen náluk lévő lovakat használják is néha rövid távú szállításra. De ez is nagyon ritka már, nekik is van valami szakadt kisteherautójuk, egyszerűbb ezzel menni. A cigányok többsége is mára már hobbilótartó, a régi idők emlékére.
Kapcsolódó kérdések:
Emellett megsokszorozni a KRESZ és forgalmi vizsga nehézségétA kiadott büntetőpontokatAz ellenőrzések számát
Miskolcról akarok eljutni Tornyosra. Lehet,hogy autóval felvisznek Szegedik, onnan megy-e vonat?
Van saját helikopterük és használják is közlekedésre mondjuk autó helyett.
SÜRGŐS KÉRDÉS!!!!
Holnap utaznánk Budapestre vonattal. Jó lenne ha tudnátok infókat adni az utak állapotáról, vasúti helyzetről. Pesten kocsival közlekednénk. Tehát Kelet Magyarország /Debrecen/ és Budapest, és Budapesten belül mi a helyzet?
Sok helyen a teteje be van fagyva.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!