Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha haldoklok, de bliccelek,...

Ha haldoklok, de bliccelek, tényleg a családomon behajthatják?

Figyelt kérdés

Már nem sok időm van hátra, és igen, szeretnék azt csinálni, amit akarok. Például elutazni vidékre, stb. Nem nagy kérés, de semennyi pénzem nincs, se rokonok, senki aki tudna örökbe adni több tízezret (teljesárú felnőttjegy nagyon drága).

Viszont a megmaradt családom életét nem kockáztatnám, hogy a maradék bútorukat vagy akármit elvigyék a behajtók miattam, szóval kérdés: tényleg tehetnek ilyet? Hogy felkutatják az élő rokonaim és behajtják rajtuk? Mert nekem már mindegy ugye, felőlem aztán annyi csekket írnak amennyit akarnak, de a családomhoz nem adok jogot!!!!

Nincs valami kiskapu erre?

2014. máj. 7. 02:26
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem behajtják, max. azt tudod megtenni, hogy elköltözteted a családod a világ túlsó végére.Ha Magyarországon éltek, akkor pl. Ausztráliában.
2014. máj. 7. 06:04
 2/15 anonim ***** válasza:
41%

Mindent írass át a családodra.

Onnantól kezdve nyüszíthetnek, akkor se tudnak semmit csinálni.

Helyedben hitelt is vennék fel;)

2014. máj. 7. 06:32
 3/15 anonim ***** válasza:
36%
Szerintem nem hajtják be. De mi lesz ha mégis meggyógyulsz?
2014. máj. 7. 07:10
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Az adósság ugyanúgy a hagyatéki eljárás tárgyát képezi, mint a vagyon. Ennek megfelelően a polgári jogi követeléseket (márpedig itt erről van szó, NEM állami szerv által kiszabott bírságról!) az örökösökön érvényesíthetik. Szóval nem javaslom a bliccelést, mert a behajtócégeket nem igazán fogja érdekelni, hogy milyen helyzetben van a családod. Tudom, ez nem jó hír, de sajnos ez a szitu.
2014. máj. 7. 07:22
 5/15 anonim ***** válasza:

Nincs vis maior helyzet, ha igénybe veszed a vonat szolgáltatását akkor azt meg kell fizetni. Hiába akarod azt csinálni amit akarsz, ha nincs rá pénzed akkor a rövid élet nem jogosít fel semmire.

Ajánlom a Bakancslista című filmet.

2014. máj. 7. 10:13
 6/15 A kérdező kommentje:
minden rendszerben van kiskapu, itt is kell legyen :/
2014. máj. 7. 13:11
 7/15 anonim ***** válasza:

Most írtam, hogy ha ráíratod a családodra akkor nem tudnak mit kezdeni veled.

Nagyanyámék szomszédja vett fel providentet aztán rá két hét múlva meghalt.

A bank meg bukta a pénzt, hiába verte magát, nem volt a szomszéd nevén semmi.

Jó, mondjuk nem is adtak neki vagy csak 200 ezret, de jó az is.

2014. máj. 7. 13:30
 8/15 anonim ***** válasza:
38%
Ahhoz csak gratulálni tudok hogy utolsó lehelleteddel még lopni, csalni akarsz. Féreg.
2014. máj. 7. 13:33
 9/15 anonim ***** válasza:
Hát én félnék, hogy a pokolra kerülök, nem mernék nem becsületes lenni. Pedig nem vagyok vallásos, de mi van, ha mégis létezik a pokol?!
2014. máj. 7. 13:40
 10/15 A kérdező kommentje:
Nem akarok lopni csalni, és nem tartom ebben az esetben "féreg" dolognak, ha még utoljára megszeretném látogatni a mamámat, aki szintén mély szegénységben él egy kis faluban, és nagyon szeret.
2014. máj. 9. 08:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!