Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Pesten miért van ez így?...

Pesten miért van ez így? Lehet hülye vagyok de nem értem!

Figyelt kérdés

A Puskás Ferenc stadionoknál ha lemegy az ember a metróhoz, ha már lent van, nem tud átsétálni az egyik oldalról a másikra, a jobboldalról a baloldali metróhoz, mert ott van egy vágány, azon viszont én úgy láttam semmi sem megy.

Viszont az Astoriánál átlehet. Ez miért van?

Akárkitől kérdeztem senki sem tudta.

2014. máj. 10. 16:21
 1/8 savanyújóska ***** válasza:
Ott legfeljebb 2, vagy 3 vágány van, mer' ugye két irányból jöhet a metró +1, amelyikről beszélsz valószínűleg. Szerintem szervzivágány lehet, egyébként. Másik, metrósíneken sehol nem fogsz átmenni, mert mellette megy a cumó, amin kapja az áramot, és mivel egyenárammal megy, viszonylag nagy eséllyel vág agyon, ha megkap.) Legfeljebb a megálló lehet úgy kialakítva, hogy császkálhass.
2014. máj. 10. 16:27
 2/8 A kérdező kommentje:

Hát nem a síneken mentem át, hanem mikor lementem a mozgólépcsőn, nem tudtam melyik oldalról kell mennem, és jobbra mentem, de nem voltam biztos, hogy jobbról kell, és átmentem a baloldalra és megkérdeztem egy embert. Ez az Astóriánál volt.

De a Stadionoknál eleve nem tudtam volna, mert ott volt az a szervízjárgány. Akkor az lehet!

Köszi! :)

2014. máj. 10. 16:32
 3/8 anonim ***** válasza:

Minden állomáson máshogy van megoldva az esetleges félreállási lehetőség: van, ahol már az alagútban van, így nem látod, van, ahol meg látni. Ennyi. Tényleg szervizvágány.

Amúgy ez minden nagyváros metróhálózatánál így van.

2014. máj. 10. 16:38
 4/8 A kérdező kommentje:

Én meg most látom, hogy szervizvágány helyett szervizjárgányt írtam :)

Köszönöm a válaszokat!

Ezt a két állomást megállót ismerem amin sokat voltam, ezért ezt hoztam példának.

2014. máj. 10. 16:40
 5/8 anonim ***** válasza:
Az azért van mert amikor esemény van a stadionban arról a vágányról indul a mentesítő szerelvény.
2014. máj. 10. 16:58
 6/8 anonim ***** válasza:
Az előzményekről itt olvashatsz. [link] Amúgy a gugli jó barát.
2014. máj. 10. 17:01
 7/8 anonim ***** válasza:
A Népstadion metrómegálló azért ilyen, mert a tervek szerint a két belső vágányon, delta váltóval fordult volna a metró. A két külsőre a hév ment volna Gödöllőről, s a Keletinél hurokban fordult volna. De nem lett ebből semmi.
2014. máj. 10. 18:04
 8/8 anonim ***** válasza:
68%
Az eredeti tervekben a Stadionok megálló lett volna a végállomás, azért van így kialakítva. Később megtolták az Örsig. Így a középen levő 2 vágányt már nem használják, max szervizvágánynak.
2014. máj. 10. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!