Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Vontathatok utánfutót ebben...

Vontathatok utánfutót ebben az esetben? Két éves a jogsi.

Figyelt kérdés

Szükségem lenne már a vontatmányra ezért tettem fel ezt a kérdést!

A jogsin a következők állnak.

Am 05.05.14 - 13.07.25

B1 05.05.14 - 12.12.23 - 101

B 05.05.14 - 12.12.13 - 101

T 05.05.14 - 13. 07.25 - 185

K 05.05.14. - 13.07.25. - 186

Ezek a kódok vannak benne.

Valamint egyszer bevonták de kaptam újat 2015.07.13. án adták ki az újat ez van rajta, és 2014.05.05 vizsgáztam.

Na most akkor már eltelt a két év, vagy újrakezdődött az egész?

Köszönöm

2016. júl. 2. 07:58
 1/4 anonim ***** válasza:

Ez fura, mert a B-d 2013. dec. 12.- éig érvényes, de gondolom elírtad és 2023 lesz az.

"

7. § (1)22 A „kezdő vezetői engedély” minősítés a vezetői engedély visszavonásának leteltét követően újra kezdődik, ha annak 2 éves időtartama alatt a vezetői engedély jogosultját közlekedési szabálysértés vagy bűncselekmény miatt jogerősen eltiltják a járművezetéstől, a járműfajtától vagy a kategóriától, vagy a vezetési jogosultságának szünetelését a közúti közlekedési előéleti pontrendszerről szóló törvény alapján jogerősen elrendelik.

(2) Az (1) bekezdés rendelkezései szerint meghosszabbított „kezdő vezetői engedély” minősítést és annak lejárata határidejét a nyilvántartásba be kell jegyezni, és ezt a tényt a vezetői engedélyben kódszámmal jelölni kell

"

Különös, ezek szerint kódszámmal jelöniük kéne, de neked csak a 101 van, ami annyit jelent, hogy "1. egészségügyi csoportban alkalmas" és ez mindenkinek ott van. De elméletileg nem vontathatsz.

2016. júl. 2. 09:11
 2/4 A kérdező kommentje:

Igen bocsánat 2023 akart lenni.

Én is arra a kódra gyanakszom, csak most nem igazán értem, miért nem vontathatok.. Nagyon megvan variálva..

2016. júl. 2. 09:45
 3/4 anonim ***** válasza:
Szerintem attól függ, hogy miért vonták be a jogsid. A jogszabály szerint csak akkor hosszabbodik meg a "kezdő vezetői engedély", ha szabálysértést, bűncselekményt követtél el vagy ha elég pontot gyűjtögettél. De ha valamilyen egészségügyi okból vonták be, akkor az lehet nem számít bele.
2016. júl. 2. 11:41
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

2015-ben még nem telt el 2 év az első nemzetközi kategória megszerzésétől (2014-05-05), így akkor is ezzel a jelöléssel kellet kapnod az engedélyt, ha nem volt ok a kezdő időszak meghosszabbítására.

Ha büntetésből volt bevonva az engedély, akkor 181-es kóddal jelölik a kezdőidőszak meghosszabbítását.

Ezt is a 12-es mezőbe írják, de nem az egyes kategóriák után, hanem a lap alján levő sorba. Az is 12-es jelölésű. Ide írják az általános érvényű kódokat, mint pl. a kötelező szemüvegviselést is.

2016. júl. 2. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!