Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A kerekesszékesek miért a...

A kerekesszékesek miért a zebrán mennek át és miért nem a zebra melletti biciklis átkelőhelyen mennek át a túloldalra?

Figyelt kérdés
2023. jún. 29. 19:25
 1/4 anonim ***** válasza:
95%
Mert a kerekesszék nem jármű. A motorizált scooter már az, de a kézzel hajtott nem.
2023. jún. 29. 19:41
 2/4 anonim ***** válasza:
94%
A kerekesszék nem kerékpár. Még csak nem is 2 kerekű jármű. És még csak nem is jármű. A kerekesszékes nem kerékpáros, hanem mozgáskorlátozott gyalogos.
2023. jún. 29. 20:13
 3/4 anonim ***** válasza:
94%
Mert gyalogosnak minősülnek.
2023. jún. 30. 05:16
 4/4 Alex Fly ***** válasza:
99%
Mert nem kerékpárral közlekednek és a gyalogosok számára a gyalogátkelő lett kialakítva.
2023. jún. 30. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Zebra melletti kerékpársáv keresztezi az autóutat. Át lehet tekerni, vagy leszállva tolni lehet csak?

Szegeden egy viszonylag forgalmas kerékpárút keresztezi a városban az autóutat a zebra mellett, nincs lámpa.Ha leszállok a bicikliről, és gyalog tolom a zebrán, akkor az autóknak elsőbbséget kell adni és át kell engedniük.Viszont oda van festve sárgával egy...

Egyre több a zebra, ki fogja nekem kifizetni a fékcsere költségeket az állandó fékelések miatt?

Mindenkit mindig át szoktam engedni a zebrán és nem lehet elkerülni hogy csak motorfékkel lassan álljak meg egy zebra előtt, mert előttem is autók libasoroznak. Nem vagyok fukar, de az emberek koptatják helyettem a féket. Tehetnének pénzautomatát a zebra átkelésnél a...

Egy ilyen gyalogosgázolásért, mint az alábbi filmen, Magyarországon milyen büntetés jár, jogsi ugrik?

Mivel zebrán történt az eset és a gyalogos nem futtában ugrott az autó elé, így evidens hogy a Fordot vezető nő felelős, attól függetlenül hogy a fiú se volt eléggé óvatos, pedig még csak nem is a telefonját bámulta. (Enyhe agyrázkódással megúszta.)

Zebra mellett sárgakockás bringaátkelő. A bringásnak kint az elsőbbségadás kötelező, de örökké megállnak a kocsik. Ilyenkor mi van?

Bringával megyek, megállok, elengedném a kocsikat, de azok is megállnak pedig csak én vagyok ott, nincs gyalogos. Csak megálltam, egy lábbal a földön, nem szálltam le, nem tolom. Erre fel egyik megáll, másik nem. Össze vissza, semmi következetesség. Miért kell ennyire...

Volt már olyan, hogy utolsó pillanatban fékeztél zebra előtt?

Mi volt az oka a kési észlelésnek? Vagy csak simán akkor jött a gyalogos, ami miatt nagyot kellett fékezni hirtelen?

Elveszik ezért a jogosítványt?

Ha valaki átmegy a piroson ahol zebra van és a zebrán már volt gyalogos is az autó közelében? Ez milyen büntetéssel jár? (Volt kamera)

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!