Szabályos-e az , ha a jobb szélső sávban haladó a sávváltási szándékomat észlelve hirtelen gyorsítással zárja be a biztonságos követési távolságot, ezzel megakadályozva a sávváltást?
1.
Nem érted!
Nem beengedésről van szó hanem szándékos akadályoztatásról!

válasza:4.
Közúti veszélyeztetésről hallottál már pumi?
Gondolom te is ezt csinálod!

válasza:Önző, fāszkalap viselkedés, de ez nem közúti veszélyeztetés.
Nyugodtan fékezhetsz és besorolhatsz mögötte.

válasza:Pubi, nem veszélyeztet senkit. Neked kell elsőbbséget adnod, mert te váltasz sávot. Ha nekiállsz emberkedni, és ráhúzod a kormányt, akkor TE követsz el veszélyeztetést.
Az ilyen kisszerszám-kompenzáló szerencsétlenek szoktak, ha nem adja ki és meghúzza a másikat, sírásra görbülő szájjal kiszállni, hogy ne haragudjon bácsi, nem akartam...
7.
Látom nem érted!
Nem húztam rá a kormányt hanem be akartam sorolni miközben elkezdtem besorolni ő rágyorsított az az közúti veszélyeztetést hajtott végre!
Neki nem kellett volna csinálnia semmit sem a fékere nem kellett volna lépnie csak nem kellett volna rám gyorsítania!
De nem lehet baleset (ahogy akarnád)nem miatta hanem mert vissza rántottam a kormányt.
Az utolsó mondatoddal már biztos vagyok benne hogy te is egy ilyen közveszélyeztető vagy az úton.

válasza:De most a kérdés az volt hogy milyen szabálytalanságot követett el az illető.
Ugye a cél az lenne hogy minél kevesebb szabálytalankodó legyen nem az hogy elnézni nekik
Kapcsolódó kérdések:
Egy színházi előadás után (Madách színház) mennék hátra a művészbejáróhoz megvárni egy színészt, de már korom sötét lesz. Mennyire biztonságos egy 16 éves lánynak ott ácsorogni este kilenckor? Gondoltam rá hogy felöltözök úgy hogy ne lehessen megismerni hogy lány...
Melyik a biztonságosabb este háromnegyed 10-10 körül, ha a Kőrösi Csoma Sándor Müv.ház-tól akarok eljutni Zuglóba? Ha 3-as villamossal bemegyek Kőbánya alsó vasútállomásra és onnét vonattal tovább Zuglóba, vagy ha a 3-as villamossal elmegyek az Örs vezér terére és...
Jaj, hát nem megint lepottyant egy?
Az ígéret szerint minden megyei jogú város 2x2 sávos ill. gyorsforgalmi utat kapott volna. Zalaegerszegen kívül ez mindenhol meg is történt.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!