Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mit gondolnak a zalaiak...

Mit gondolnak a zalaiak arról, hogy a megtervezett, építési engedéllyel, büdzsével rendelkező autóútjuk (és ezzel együtt a biztonságos és gyors közlekedés lehetősége is) a megyeszékhelytől az M7-ig végképp elúszott?

Figyelt kérdés
Az ígéret szerint minden megyei jogú város 2x2 sávos ill. gyorsforgalmi utat kapott volna. Zalaegerszegen kívül ez mindenhol meg is történt.

tegnapelőtt 15:30
 1/10 A kérdező kommentje:

Korr.

Baja és Esztergom esetében még nincs kész út, de legalább nem törölték a projekteket

Baja esetében az M6-tól Csátaljaig jelenleg már épül a 2x2 sávos út es híd. Ez még nem éppen Baja és nem éppen a jó irány, de van egy még vissza nem vont ígéret egy új Hercegszántó-Baja autóútra is. Sőt az M9 levezetesére az 55-ösig és Tompáig. Körbelövik Baját új utakkal.

Esztergom: most éppen M100 az M11 vagy M102 neve a tervezett útnak, de nem törölték.

tegnapelőtt 15:40
 2/10 anonim ***** válasza:
35%
A 74-es és 76-os utak is egyaránt kifejezetten szép és jó minőségű útszakaszok, szóval szerintem ne hisztizz, mert nem sok okod van rá. Nem kell mindenhová gyorsforgalmi út. A jelenlegiek tökéletesen megfelelnek a célnak. Az nem éppen egy olyan tranzitvonal, mint például a Budapest-Szolnok-Debrecen, ahová már 20 évvel ezelőtt is túl késő lett volna a gyorsforgalmi, ráadásul a 4-es főút minősége is katasztrofális, ehhez képest még a mai napig sem készült el végig az M4. A Zalaegerszeg-M7 vonalra a 74-es és 76-os az több, mint elegendő és megfelelő. Bőven kiszolgálják a forgalmat, mindenféle probléma nélkül lehet rajtuk haladni és a minőségével sincsen baj. Egy gyorsforgalmi oda teljesen indokolatlan.
tegnapelőtt 15:52
 3/10 A kérdező kommentje:
Vagyis semmit nem értettél. És így csak hangulatkeltésben éled ki az emiatti frusztrációt. Sz*r lehet neked. Első 5 sor után emiatt nem is érdekel a kilométeres együgyű szöveged...Debrecen:D Mi?
tegnapelőtt 15:57
 4/10 anonim ***** válasza:
35%
#3 A "basszameg igaza van de nem vagyok hajlandó elfogadni hogy én tévedek ezért inkább személyeskedek mivel normális ellenérveim nincsenek" mai adásában...
tegnapelőtt 16:10
 5/10 anonim ***** válasza:
41%
Köszönjük! Moderátoraink ellenőrizni fogják ezt a választ.
tegnapelőtt 16:20
 6/10 A kérdező kommentje:
A kérdés zalaiaknak szól. Próbálkozz máshol a sértegető válaszaiddal.
tegnapelőtt 16:21
 7/10 anonim ***** válasza:
35%
Egyrészt honnan tudod hogy nem zalai vagyok, másrészt kérlek meséld el mi a sértegető abban, hogy leírtam normális érvekkel hogy miért nem probléma amit te problémának hívsz. Az, hogy nem értek veled egyet? Aki nem ért veled egyet, az rögtön sérteget téged és úgy kell neked válaszolnod, mint valami óvodás, akinek elvették a homokozó lapátját? Vedd egy kicsit észre magad...
tegnapelőtt 16:59
 8/10 anonim ***** válasza:
35%

A normális válasz nem hiszti.

A veled ellenkező válasz is érdemi.

Fogalmad sincs hová valósi vagyok.

Ez egy publikus oldal, nem te döntöd el ki válaszolhat.

Nőj fel. :)

tegnapelőtt 17:16
 9/10 A kérdező kommentje:
😴.
tegnapelőtt 17:17
 10/10 anonim ***** válasza:
35%

A Zalaegerszeg-M7 projekt egyáltalán nem "úszott el", csak a 76-os helyett a 74-es vonalán alakítják majd ki.

Az abszolút nem igaz, hogy minden megyei jogú város kapott már 2x2 gyorsforgalmi elkerülőt, kivéve Zalaegerszeg. Közel sem mind kapott ilyet, de mindegyikhez tervezve van, Zalaegerszeghez is. Jelenleg ott tart, hála a mindenkori tetves kormánynak, hogy nem tart semmi sehol sem, de idővel pont ugyanúgy megkapja majd Zalaegerszeg is, mint bármelyik másik. Sőt, egészen biztosan nem utolsóként fogja.

Az M0 40 éve épül és még nem fejezték meg. Az M4 50 éve és még nem fejezték be. De az M6-os is már 20 éve. És ezek mellett még van vagy 30-40 épülő, vagy építésre váró útszakasz. A többszáz tervezés alatt állóról nem is beszélve.

Szóval igen, el van maradva minden, nem kicsit. Ezt nem tagadja senki. De hogy "elúszott" volna bármi is, az hazugság.

Ui: biztonságosan jelenleg is lehet közlekedni, ahhoz nem kell gyorsforgalmi út. A gyorsaság meg relatív, nekem például gyorsabb az ingázás az országúton, mint a gyorsforgalmin.

tegnapelőtt 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!