Mit gondoltok róla Seat leon-ról?
Megéri-e megvenni a Seat leont olyan 2001-2003 évj. ?
Sűrűn kell e szerelni az autót ?
Drága hozzá az alkatrész ?

válasza:A Seatosokat az úton kb jobban utálják mint a Suzukisokat. Aki seatot vesz az száguldani akar, gyorshajtó köcsög, szarik a kreszre. Annyira nem vagány, hogy normális sportkocsit vegyen de egy étlag 1.4-1.6 os motorral "küldi" ahol csak tudja.
Kb ezt gondolják a seat-ról. Úgyhogy ne vegyél.

válasza:Az első válaszra rá se hederíts! Nem kell vele foglalkozni, valószínű hogy egy tizenéves kis hülyegyerek akinek apuci nem vesz kocsit, és mindjárt jön hogy:"Há'mi az 530-as BMW-m 6x otthagyja a SEAT-odat és csak 5 litert eszik!" Vicces!
Szóval a lényeg: A Leonok nagyon jó kis gépek a motorja a IV.-es Golfé tehát az alkatrészek nem drágák, a futóművük kb olyan mint egy gokart-é nagyon stabil kanyarokban!
A formája nagyon szép és időtálló.
Nekem Ibizám van de a kora miatt szeretném lecserélni egy 2004-es Leonra.
Ha ajánlhatom neked az 1.9 TDi-t válaszd vagy pedig az 1.6 -os benzinest, az 1.4 elég gyengécske és sokat fogyaszt ahhoz képest!

válasza:Kedves kérdező:
Nézzük meg a Seatos autóstársunk válaszát, és látod hogy miért ne vegyél olyat.
"Nem kell vele foglalkozni, valószínű hogy egy tizenéves kis hülyegyerek akinek apuci nem vesz kocsit"
--> Mindenki suttyó aki leszólja a seatot.
"a motorja a IV.-es Golfé"
--> megmagyarázza, hogy van valami köze a seat-nál kategóriákkal jobb autókhoz.
"a futóművük kb olyan mint egy gokart-é"
--> nem én mondtam
"nagyon stabil kanyarokban!"
--> főleg ha 140-el veszi be 90-es limitnél"
"válaszd vagy pedig az 1.6 -os benzinest, az 1.4 elég gyengécske és sokat fogyaszt ahhoz képest!"
--> hozzunk ki minden kraftot az 1,6-ból, 1.4-ből... erről beszéltem.
Szerintem vegyél egy normális autót, ne egy utángyártott volkswagent. Inkább vegyél golfot, tizenéves C-s mercit. Vagy vegyél egy Fiatot kategóriákkal olcsóbbért, ugyanazt kapod.

válasza:Nem tudom mi bajod van a Seattal. Én is Seatot hajtok egy Cordobat. Igen egy 1,6 Sportlinet méghozzá :) És képzeld nem tolom neki mint ahogy a legtöbb más márkájú autóval rendelkező fiatal.
Igen lényegében az autójuk 70%-a sportosan néz ki. ÉS ez miért is baj? Van családi modell is. Altea, Exeo, Toledo.
Amúgy tudom itt a GYIK-en csak a BMW az autó a többi kocsi. De a családban a másik kocsi az egy BMW. November óta egyszer hagyta el a kertett akkor is tréleren a szerelőhöz. Tényleg jó autó :)
Amúgy meg ha megkapja 8000-10000 kilóméterenként az olajat az olajszűrőt a levegő szűrőt és pollenszűrőt akkor nincs semmi baja.
Az hogy valaki úgy használja a kocsit hogy mindenkit letol az nem a márka hibája hanem a tulajé. Most akkor szídjam a Hondasokat hogy milyen kipufogó végeket raknak fel meg légbeömlőt kotoldalú ragasztóval?
És akkor a kérdezőnek is: Megéri Leont venni. Szép autó és nem látszik meg rajtuk a kor. Törődni nem kell annyit vele ha a hibákat kijavítod és nem hát ráér az még. És itt nem egy repedt szélvédő cserére gondolok mert ha nincs végig repedve akkor az vizsgáig simán ráér.

válasza:"Mindenki suttyó aki leszólja a seatot"
--> Nem vagy suttyó csak tudatlan és általánosítasz.
"megmagyarázza, hogy van valami köze a seat-nál kategóriákkal jobb autókhoz."
--> Konszern autó. És? Viszont olcsóbb mint a VW mert ott még az embléma is pénzbe kerűl.
"a futóművük kb olyan mint egy gokart-é"
"nem én mondtam"
--> Látszik még sosem ültél Seatban. Amúgy miért is baj ez hogy olyan?
"nagyon stabil kanyarokban!"
"főleg ha 140-el veszi be 90-es limitnél"
--> Megint általánosítasz. Tört már össze elöttünk BMW mert nem adta meg az elsöbbséget a kukás autónak :) Nem beszélve egy SAABról is amit egy SX nagy talált el mert az sem adta meg. Tudod amit az elöbb írtam hogy arról ha valaki hülye nem a márka tehet.
"hozzunk ki minden kraftot az 1,6-ból, 1.4-ből... erről beszéltem."
--> Az 1,6 Cordobaban 75LE van. Az 1,4 68LE. Akkor mit is a minden? Ezek átlagos értékek. Tény hogy chiptuninggal ki lehet hozni többet is de azt minden tipusból.
"Szerintem vegyél egy normális autót, ne egy utángyártott volkswagent. Inkább vegyél golfot, tizenéves C-s mercit. Vagy vegyél egy Fiatot kategóriákkal olcsóbbért, ugyanazt kapod."
-->
Lehet venni Golfot csak nem ennyi pénzért és nem ezt az évjáratot. A tizenéves C merci is jó főleg ilyen üzemanyag árak mellett :) Milyen jó is azt szervizelni mert egy öreg autót azt kell. Fiat sem rossz nincs bajom az olasz kocsikkal.
Előző voltam.

válasza:Visszavonom amit írtam, Te vagy ez első seat tulaj aki normálisan áll a dolgokhoz! De akkor sem más a véleményem a többiről.
E tekintetben a nézetem az, hogy mindenki olyan kocsit vesz ami a stílusának, igényeinek, ízlésének megfelel. Eddig csak száguldozó köcsögökkel találkoztam seat-okban, meg tuningparasztokkal de itt egy élő példa az ellentétre!
Amúgy egy 14 éves C-s mercim van, 2,6 kb 160 le motorral de nyugodtan közlekedek vele. Néha a salakon nyomok pár drift-kört a hátsó kerék miatt de annyi :)

válasza:Hát én tuning Seatot nem sokat látok.Ebbe beleértve az optikai tuningot is. Amúgy én optikai tuningban maximum egy sötétíést tudnék elképzelne a B oszlop mögötti ablakon hátulra nem de nem korom feketét inkább olyan50-60%ost.
Ami autósoktól kiráz a hideg azok a tuningol hondák. Azokon kötelező tartozék egy Spoiler, légbeömlő am it egy kétoldalú ragasztóval raktak rá.
Üdv a Cordobas.
(C merci szép de nekem sosem kéne mert túl nagy lenne nekem :) én nekem a Cordoba méretű kocsik jönnek be)
Rég nem írt már senki, de azért én is leírom a tapasztalatokat!
Egy 2001-es, 1.4 16v Leonom van!
Nem kezdek itt el ömlengeni hogy mennyire tökéletes, viszont mióta megvan (jópár éve) a kopó alkatrészeken meg az olaj, levegő, pollenszűrő és társain kívül, egyetlen egyszer volt bajom vele, szénkefe halt meg, egy 20asomba fájt!
Szerintem összeteheti a két kezét aki egy 10+ éves autóra ennyit költ akár éves szinten is!
Plusz valóban időtálló a design, bármikor bárkinek mondom hogy 10 éves, soha senki nem hiszi el.
De én is úgy látom hogy az ilyen idős kocsik (pl H-s rendszámmal) sokkal ótvarabbul néznek ki!
A fogyasztás átlag 7 lityi, igaz én nem gyorsulom le a tuningos hülye gyerekeket a piros lámpánál!
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Vagyis KRESZ-vizsga, alkalmassági, meg miegymás. Csak az kerékpározhatna közúton, aki ezt leteszi. Mindazonáltal ez nem kerülne sok tízezer(százezer) forintba, de büntetnének, és elvennék durvább dolgokért.
Milyen autó? Sok hibája van-e? Megéri-e az árát? Megbízható-e? Jobb-e mint a ráncfelvarrás előtt? Melyik motorral szerelt változat a legjobb? stb
Protektor ing, gerincvédő és a többi, bármid van, írd le, hogy milyen véleménnyel vagy róla.
Egy szabályosan közlekedő személygépkocsi haladt egyik város felől a másik felé. Vele szemben a kerékpársávon közlekedett egy kerékpáros, aki balra nagy ívben úgy kanyarodott be, hogy nem adott elsőbbséget a személyautónak. A sérült nő állapota súlyos életveszélyes...
Mármint egyikük hátul ül, míg a másik vezet, és fordítva. Tudnátok így a vezetésre koncentrálni? Nem lennétek figyelmetlenebbek stb. hogy tudjátok, hogy ott ül hátul egy haverotok? Vagy épp pozitívan hatna? Véleményeket, tapasztalatokat kérek! Köszönöm a válaszokat!
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!